de ervaring van de ambachtsman gereedschap makecation met mij

de Intro

The Copper Smithing

De Fantasy Football

The Chainsaw Carving

De Cigar Rolling

The Bee House

De Survival Training

de Grillen

De Step Stool

de Chalice

De Whiskey Tasting

de Closing

Justin heeft jaren zowel doorgebracht als schrijver / redacteur en werken in de handel als een klusjesman, lijstenmaker en installateur van dakramen. Hij is nog steeds actief in zijn atelier, het maken van dingen uit andere dingen, zoals gloeiende whisky bars, geregenereerd Redwood tafels en een butler robot (WIP).

Op een geheime schuilplaats berg, 100 mijl van de beschaving (het Lake Arrowhead Resort in Zuid-Californië) Craftsman Gereedschap hielden hun allereerste MAKEcation Labor Day Weekend. Het is een enorm bedankt uit het gereedschap makers om de tool gebruikers. De leden van de Craftsman Club, en de makers van allerlei pluimage uit alle hoeken van de VS verzamelden zich voor een onderdompeling in het maken – met deskundigen toonaangevende instructie in houtbewerking, koper smeden, timmerwerk, whisky proeven, sigaar rollen en nog veel meer – en je bent op de lijst.

Gevleid, je zet het aangeboden auto service en ervoor kiezen om jezelf daar te rijden. Stap in je truck en volg de geheime aanwijzingen als een Lost Boy op zoek naar Neverland. Zoek een plek waar het 100 graden. Rijd N / O met 7,5 MPH gedurende 4,5 uur. Stop wanneer je dead-end in een sprankelende, bergmeer.

Je bent een ontmoeting met een welkomstpakket met een fles, een Zippo aansteker en een sigaar cutter. Voordat het zelfs is begonnen, alle tekenen wijzen op dit is een uitstekend weekend.

Tijdens het diner je binding met de andere makers en vind jezelf aan de laatste tafel nog steeds slepende achter als je om elkaar te leren kennen. Je beleefd aangemoedigd om verder te gaan. “Blijf hier zo lang als je wilt, maar er is een verrassing neer bij het kampvuur op het strand.”

Dus, je je een weg daar beneden en van het vuur gaan en de omgeving van de zon en de lichten komen op een klein podium. “Dames en heren – Everclear” Ja – eigenlijk Everclear. Ze komen uit en ze absoluut doden. En dat is hoe de eerste dag komt tot een einde.

In de ochtend van dag twee breek je in groepen en uw gezelschap van een half dozijn makers koerst de koperen smithing station. Meteen merk je dat er geen smederij hier, en je instructeur, smid Beth Holmberg, legt uit dat het gewoon niet praktisch iedereen werkt met een gloeiend hete metaal te krijgen.

Maar koper kan koud zijn gesmeed met dezelfde technieken als ijzer. “Dit is hammer vaardigheden. Dit is cool stuff. ”

En ze heeft gelijk. Beth praat u door het proces van snipping een vorm van plaatstaal koper en raspen, hameren, buigen en stampen het in een geld clip. Vergeet niet om de hamer te stevig vast te houden – je wilt een goede grip en een soepel pols. En als je begint met een gloednieuwe, zand de lak van de bal-peen, zodat het niet de metalen u werkt doet mar.

Nu dat je een nieuwe clip geld hebt, is het tijd om het te vullen met de winsten van dit seizoen fantasy football. Om dat te realiseren, acteur, komiek en fantasy football kampioen Rob Riggle is hier.

Je hebt hem gezien op Modern Family, The Hangover en Fox NFL zondag, en nu is hij geeft u de tips die u nodig hebt om te slagen. Als je het opstellen van, kijk naar de statistieken, maar ook aandacht besteden aan die het op een contract jaar. Die kerel heeft iets extra te bewijzen en zal duwen harder. Begin met je running backs, dan breed ontvangers en vervolgens quarterbacks. Sla de defensie en kickers voor het laatst.

Het bevat niet alle eindigen met het ontwerp. Maak aanpassingen voor bye weken, zodat je tegenstanders weet dat je serieus bent, en het belangrijkste – Niet verliezen. geld in de pot, of erger – – Er moet een boete voor te komen in de laatste plaats zijn Rob zal je dit hele jaar geven in uw huis.

En Rob is niet alleen vliegen in voor een voetbalwedstrijd symposium en weer vliegen. Hier is hier om mee te spelen met iedereen. Wanneer je gaat zitten en een praatje na de les, hij vertelt je waarom. “Mijn generatie is niet zoals de generatie van mijn vader als gevolg van onze vaardigheden … Ik wil praktische vaardigheden. Ik hoef niet te gaan sloeg een trommel of verken mijn mannelijkheid of erachter te komen wat de aard van de mens is. Ik moet weten hoe je de airconditioning op te lossen. ”

Niemand zet een kettingzaag in de hand, maar dat borstbeeld van Rob Riggle heeft zichzelf niet snijden. Het werd gesneden uit een boomstronk met een kettingzaag door kettingzaag kunstenaar Curtis Ingvoldstad.

Zoals het weekend vordert u kijken als hij ruw hout vormt in een dramatische adelaar, met behulp van een kettingzaag en een haakse slijper.

Je mag niet een sigaar roker zijn, maar je was niet een koperen smid niet. Je naar de sigaar station, met uitzicht op het meer en beginnen met een primer van sigaar aficionado Taz Ahmadi op de sigaar maakproces.

Van tabak zaad tot humidor, duurt het ongeveer drie jaar voor een sigaar te komen tot leven – langer voor de meer ouder tabak. Taz duidelijk weet waar hij het over heeft als hij de stappen die u moet nemen beschrijft. Lay-out van het dekblad en snijd het met een halve maan mes in een sikkel vorm. Stel de lange, vul bladeren aan de scherpe einde van de sikkel en voorzichtig houd hem strak zoals u het oprollen. Verzegelt het met boomsap op je vingertoppen en stel een small cap van blad over het einde. Rol het gladde, snijd het op lengte en je bent klaar.

Vergeet niet, toast de voet van de sigaar voordat je het licht, niet te verpletteren, maar laten sterven om het uit te zetten en niet weer aan te steken het morgen als gevolg van hars opbouw. En niet as, tenzij je moet – dit is niet een sigaret.

Nu is het tijd voor wat timmerwerk. Er zijn een heleboel werkbanken opgezet en een stapel hout teruggewonnen. Waarom bent u het bouwen van een bee huis? Carla Bruni is een hands-on architectuurhistoricus, het overbruggen van de kloof tussen het historische preservationists en modern, groen gebouw.

Ze legt uit dat hiveless, angelloze osmia kan helpen vullen de leegte achtergelaten door de verdwijnende honingbijen. Maar ze moeten woningen en dit teruggewonnen hout project zullen te leveren.

Je kiest uit uw hout en boor 5/16-inch gaten 3 tot 5 centimeter voor centimeter diep in de endgrain van een bos van 2x4s (deze bijen zijn vrij bijzonder). Nu bouw je een doos uit oude, tandheelkundige kroon vormen op de 2×4 blokken te huisvesten. Hak de gieten op een glijdende mijter zag om de hoeken join up in nette, 90 graden hoeken. Overstag het allemaal samen met een spijkertackers, met een beetje dak op om de regen uit de gaten te houden. Je zorgt ervoor te schuren die gaten ook. Elke splinters of zaagsel en de bijen zullen niet bewegen in (nogmaals, zeer bijzonder).

Als je thuis komt kun je schilderen blauw en geel (dat is wat ze willen), hang het op het zuiden en de bijen doet de rest komen lente.

Wat gebeurt er als je loopt uit je woodshop en merkt dat je verloren in het bos?

Thomas Coyne is een survival-expert en instructeur, en in het geval dat gebeurt zet hij een multi-tool in je hand en marsen u af in de bush.

De eerste stop is een wilg, dat is een indicator dat er water in de buurt. In reepjes schil je de bast terug van een tak en het gebruik van de vochtige, blootgesteld hout aan de achterkant van je nek te koelen. Draai de strips in touw, maar niet voordat u een aantal kauwen, dat knagende, grote hoogte hoofdpijn doden. Dit is het spul aspirine wordt gemaakt van. Je maakt een licht ontvlambare stof bal uit bijvoet en gebruik de blikopener op de multi-gereedschap om een ​​kleine indruk te snijden in een handpalm past rock. Gebruik een wilgentak en touw aan een boog en een kleinere stok om een ​​boor te maken.

Je werkt de boeg boor heen en weer, met behulp van de rots als een spil, en uw brand boord begint te roken. De inkeping u gesneden loopt vol met hete stof, channeling het op de tondel bal. Stop. Licht waaien op de tondel bal. Het begint te gloeien. Je hebt het vuur gemaakt. (. Een Ember Je maakte een ember -. Niet laten meeslepen)

Je bent het verwerven van al deze vaardigheden, maar wat ga je eten? Je gaat om vlees te werpen op het vuur, dat is wat. Dat is de reden waarom de derde dag begint met een les op de grillen station. Rocco Romio is een klassiek opgeleide chef-kok, en ook een boerenjongen die gekookt en gegeten (of rauw gegeten) zowat elke soort vlees is.

Je kan hem samenvatten met dit citaat, “Breaking apart een dier met een ijzerzaag, een hakmes en een hamer is een erg leuk.”

Hij staat over je schouder als je barbecue saus te maken van de grond af en praat u door het proces van het krijgen van twee grote forel op de grill. En karbonades. En hangar steaks. En ribeye. (Ja, dat allemaal.)

De karbonades zijn gepekeld en unbrined gemaakt, de steaks met en zonder droge wrijven of marinade, zodat u het verschil kunt proeven. Je bent zeker gaat om uw karbonades pekel vanaf nu. De steaks zijn goed in beide richtingen en de vis is zo knapperige en perfectioneren u overwegen pescatarian draaien.

Met een volle buik, ben je klaar om weer aan het werk met hout. Terug in het timmerwerk station, bouwmeester Karl Champly legt de instructies voor het bouwen van een krukje met een scharnierend deksel en opbergvak. Terwijl hij handen je gereedschap en toont het gebruik ervan, het is duidelijk dat hij echt weet wat hij doet, zelfs met tools die u misschien niet verwachten bij het maken van meubels.

Met een decoupeerzaag, knip je een boog uit de onderkant van elke kant, ze samen te klemmen en ‘s avonds ze uit met de schuurmachine. Nu lijm u en overstag de zijkanten samen met een spijkertackers op de hoeken en plaats de bodem. Als het niveau, overstag op zijn plaats. Lijn de rand van het deksel met zelfklevende bosrand banding (met het ijzer), zodat de multiplex niet wordt weergegeven, voeg de scharnieren en je bent klaar. Nee dat ben je niet. Je warmen een branding ijzer met een steekvlam en het merk van de hoek van het deksel, zodat iedereen weet dat het van jou.

Nu kun je naar het volgende station aan het verschil tussen timmerwerk en houtbewerking voelen. Meester Rob North toont u een draaibank en een rechthoekig blok hout. Je gaat om te zetten in een kelk.

U fix het blok in de draaibank en start het spinnen. Rob handen je een guts en laat zien hoe het te gebruiken. Sta zijwaarts naar je werk, als een bokser, het verplaatsen van het gereedschap langs de bewaker met je hele lichaam. Zaagsel schiet uit het blok, het coaten van je opgeblazen sneeuw als je de hoeken kloppen, draaien in een cilinder.

Zodra het door u hulpmiddelen te veranderen en brengen de vorm van de kelk tot leven. Later, zul je het mee naar huis te nemen en het trots op uw bar als een trofee.

Het weekend komt tot een einde, dus nu is het tijd om de finesses van de gedistilleerde dranken die we kennen als whisky te leren. Todd Paul is partner bij FEW Spirits, en hij is hier om u te praten door middel van de manier waarop de whisky’s gemaakt, en wat te zoeken als je het proeft. Als je het maken van whisky, is het eerste product van de nog onder de naam “het hoofd.” Todd niet eens giet u een voorproefje van dit. Hij loopt gewoon rond een verachtelijk.

Je snuiven het en smaak een schar van je pink en wensen u niet gehad. Maar het volgende wat uit de nog steeds is “het hart,” en dat is bourbon of rogge of single malt, afhankelijk van het graan in het nog steeds. Nu ben je goot een beetje de smaak van elk, om de verschillen en de subtiliteiten noteren. De rogge is peperig, de bourbon levert een vleugje vanille en de single malt is mild en gemakkelijk naar beneden gaat.

Oh, en de maneschijn raakt met een knal.

Na de whiskey regelt vind je dat het weekend voorbij is en de MAKEcation komt tot een einde. Met al die activiteit, is er nog dingen die je gemist.

Houtbewerking broers Bob en Scott Stevens leiden een klas in het maken van een zwevende muur plank. En Mike Sense en de Make tijdschrift team bouwde een trebuchet (dat klopt, een katapult) en lanceerde een waterballon over het resort dak.

Dat alles zal moeten wachten voor de volgende keer, want als een heleboel kinderen op de laatste dag van het kamp, ​​u en de andere makers hebben om afscheid te nemen en het hoofd te zeggen terug naar uw respectievelijke hoeken van het land. Nieuwe vrienden werden gemaakt en nieuwe vaardigheden werden geleerd van de deskundigen en van elkaar. Nu, wat ga je volgend weekend te maken?