de groei van uw eigen huis beveiligingssysteem

cactussen

netelige Heesters

Klimmers

dichte Growers

Defensieve Bed Tips

Rachel Klein is een fervent tuinman, en een meester in het groeiende alles van elementaire kruiden druiven – zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden. Ze houdt ook van om te drogen, jam of augurk wat ze groeit. Rachel heeft tuinieren deskundigheid buiten haar jaar.

Binnenlandse veiligheid kan zo ingewikkeld als een grote, dure beveiligingssysteem of zo eenvoudig als sommige defensieve aanplant om inbrekers te ontmoedigen. Door landscaping met netelige, dik, of intimiderend struiken, kun je eigenlijk de kans op een woning inbraak te verminderen. Wanneer inbrekers zijn op zoek naar binnenkomst, ze scannen alle mogelijke middelen van de ingang. Als deze worden omringd door scherpe bladeren en doornen, zal de dief waarschijnlijk kijk elders. Hieronder vindt u onze top picks voor defensieve aanplant, gewaardeerd niet alleen voor hun beet, maar voor hun hardvochtigheid en full-seizoen belang.

De gemeenschappelijke vijgcactus is een mooie vaste plant en maakt een mooie defensieve bed. De laagblijvende struik is slechts 1-3 voet hoog, maar kan hoger zijn dan zes voet in de breedte.

In de volle zon, kan de stekelige gebladerte snel te groeien naar een bed te vullen. Er zijn ongeveer 30 variëteiten van vijgcactus, en sommige zijn de meest koude-tolerante van elke cactus. Sommige soorten zelfs gedijen in USDA zone twee. In het midden van de zomer, is de stekelige gebladerte versierd met grote komvormige bloemen in geel, roze of rood. In de nazomer deze bloei wenden tot stekelige vrucht die kunnen worden geoogst en gegeten wanneer de huid is een donkerpaars mollig. Maar, moet u zorgvuldig de-huid van de vrucht zijn kleverige weerhaken voorkomen. Deze spikes zijn wat maken de cactus een uitstekend afschrikmiddel. Hoewel niet groot in omvang, de stekels nestelen zich in de huid onmiddellijk na contact. Ze zijn moeilijk te zien en nog moeilijker om eruit te komen. Er is geen manier een inbreker zou proberen te klimmen in een venster met deze hieronder geplant.

De agave is een vetplant, populair in het landschap als gevolg van de dramatische oproep en winterhardheid. Nogmaals, er zijn vele variëteiten van agave, variërend van miniaturen helemaal tot aan de populaire eeuw plant, die 15 voet kan bereiken in de breedte.

Sommige zijn zeer geschikt voor koelere omgevingen, hoewel alle droge, zonnige omstandigheden nodig hebben. Alle agave bloei in rijping, meestal met een opvallende bloemsteel. Sommige agave ongewone fuzzy of bont blad ook.

De defensieve aantrekkingskracht van de agave komt van zijn zwaardvormige bladeren, meestal met een dikke stekel aan het uiteinde en schurende vertanding langs de zijden van het blad. Naast het kijken interessant en uniek, agave kijken formidabel. Meest populaire cultivars onder “Felipe Otero”, “tequiliana”, en Agave angustifolia.

De barrel cactus is wat men doorgaans denkt aan wanneer zij denken over “cactus.” Barrel cactus zijn breed en stout, in de vorm van, nou ja, een vat. De cilindrische planten kunnen groeien vier voet lang en 2 1/2-voet breed zijn, maar langzaam groeien.

In het voorjaar, clusters van gele of roze bloemen verschijnen vanaf de bovenkant van het vat, toevoegen van een mooie splash van kleur. Het hele jaar door, is de cactus bedekt met gouden spikes zo dik je kunt nauwelijks zie onder het gebladerte. geclusterd, deze weinig onderhoud planten zorgen voor een intimiderende grens. Echter, vat cactus zijn niet koud-tolerant, maar bloeit in USDA zones negen tot en met 11. Plant ze in de volle zon en water spaarzaam.

Hoewel het technisch gezien niet een cactus, de yucca is een desertscape fabriek in verband met de agave. Het deelt dezelfde groeiwijze, hoewel de blade-achtige bladeren van de yucca zijn meer vezelig.

Yucca groeit het beste in USDA zones vier tot en met 11 (afhankelijk van het ras) in de volle zon omstandigheden. Deze planten zijn zo droogte-tolerant dat ze hoeven nooit worden besproeid-regenwater is ruim voldoende. In het late voorjaar schieten ze indrukwekkende torens van roomwitte bloemen. Sommige soorten hebben rode, roze of bont blad. De puntige bladeren van de yucca zijn als poken en zijden zijn zeer scherp. Elk van de rassen maken een mooie verklaring aan buren en een bedreigende ene naar inbrekers. De meeste interessante cultivars onder Yucca aloifolia “Vittorio Emanuele II,” Yucca glauca, en Yucca gloriosa “Nobillis.

Ook bekend als Vuurdoorn, vuurdoorn is zo mooi als het is scherp. In volwassenheid, kan deze struik bereiken 12 voet lang en 12 voet breed, maar het reageert goed op een zware jaarlijkse snoeien en kan op elk gewenst formaat worden gehandhaafd.

In het midden van de lente, vuurdoorn steekt trossen van delicate witte bloemen. Deze wenden tot zware rode of oranje clusters van bessen in de herfst. In de winter, deze evergreen houdt zijn kleine smaragdgroene blaadjes. Echter, wat de mooie bladeren, bloemen en bessen te verbergen zeer goed zijn de lange dikke doornen die elke stam versieren. Ze zijn ongelooflijk scherp en wonderfully overvloedig. Als een haag, of gewoon een simpele planten onder een raam, zal vuurdoorn een inbreker met slechts één druk te ontmoedigen. Vuurdoorn zijn zeer droogte-tolerant en winterhard in USDA zones van zes tot en met 11. Sommige favoriete cultivars omvatten “Orange Glow ‘en’ Flava.

De berberis bush is altijd al een steunpilaar in het landschap als gevolg van zijn aantrekkelijke paars blad, lage groeiwijze en aanpassingsvermogen. In feite is het algemeen aangeplant in stedelijke omgevingen omdat het gemakkelijk slechte bodem en laag water kan aanpassen.

Deze winterharde bladverliezende struik kan veelkleurige gebladerte te geven, met nieuwe groei te zien zijn een donker paars of rood en langzaam vervagen tot een helder groen. De meeste soorten van berberis sport kort, dik doornen dat de plant bijna volledig te dekken. Echter, veel doornloze cultivars ontwikkeld dus zorg ervoor dat uw keuze zorgvuldig als het winkelen voor een defensieve installatie te maken. De Wintergreen berberis (Berberis julianae) staat bekend om haar bronzen winter loof, gele voorjaarsbloemen, en zeer netelige takken, wat zorgt voor een felle haag.

Algemeen genoemd wandelstok van de duivel, Aralia spinosa wordt geroemd om zijn mooie kanten bladeren, maar ook om zijn intense doornen die bijna elk deel van het plan, met inbegrip van de bladstelen en blad hoofdnerf te dekken.

Deze kleine boom kan groeien tot 25 voet lang, maar kan worden gesnoeid om een ​​handzaam formaat indien nodig. In de nazomer, wandelstok duivel produceert kleine roomwitte bloemen die zich tot een klein paars-zwart fruit in de herfst. Ook de luchtige tropische bladeren veranderen in de herfst met stevige groene een ongebruikelijke brons rood en geel. Deze koude-tolerant boom groeit het beste in USDA zones vier tot en met negen in de zon of halfschaduw. Slechts één blik op formidabele stekels Aralia spinosa zal zelfs de meest vastberaden inbreker weg te sturen met lege handen.

Als je enige bescherming langs het gezicht van uw huis of een hek, overweeg dan een klimroos. Deze netelige wijnstokken zijn ook prachtig sier en sommige zijn geurige ook.

Door een lichte draad latwerk of gewoon kippengaas op de gewenste oppervlakte, kunt u de trein een klimmen omhoog steeg met losjes koppelverkoop de plant aan het frame met flosdraad. Na een paar maanden, zal de roos uitzoeken welke kant naar boven en klim al op zijn eigen. Dan, alles wat je moet doen is het een jaarlijks kapsel om het te blijven zoeken netjes op zijn frame. Als u een poort of een hek dat u zich zorgen maakt, na te denken over het trainen van de cultivar ‘voodoo’ om eventuele vlekken die gemakkelijk kunnen worden geschaald dekken. Master tuinman Fred Hoffman waarschuwt dat deze cultivar, terwijl mooi, is “bedreigender dan prikkeldraad.

Enkele andere grote afschrikkende werking planten zijn die dat niet stekelig zijn, maar zijn gekruld en dik genoeg is dat een dief niet zou willen door hen te lopen om uw huis te bereiken.

De enorme bladeren en dichte groei van de reus rabarber plant zijn wat verdient deze onderbenut eeuwigdurend zijn bijnaam: dinosaurus voedsel.

Een snelle groeier, kan reuze rabarber groeien acht voet lang en 12 voet breed te zijn en bloeit in de volle zon of halfschaduw. Hoewel deze alleen groeien in USDA zones zes tot acht, indien geplant in een beschermde plek en zwaar mulch in de winter, kan de rabarber kunnen milde zone negen winters opgewassen ook. Terwijl de meeste van de andere planten in deze lijst als het warm en droog, reuze rabarber wil het nat. Dit maakt het een uitstekende aanvulling op een regen tuin of in een nat plekje in uw landschap te vullen. De enorme bladeren zijn verbluffend uniek, maar ook schurend en irriterend bij aanraking. Dit, samen met zijn ongelooflijk dikke groeiwijze, maken het een prachtige afschrikmiddel voor iedereen die te klimmen doorheen om toegang te krijgen.

De Colorado blauwe spar heeft de mooie blauwe kleur van de gemeenschappelijke blauwe spar, maar zal alleen maar groeien tot 3-5 voet lang in plaats van 25 tot 30.

Bloeiende in USDA zones twee door zeven, de Colorado spar is dicht en in het bijzonder stekelige. Bekend om hun minimum aan onderhoud, het is zowel de herten en droogte-tolerant. Hoewel ze nooit te lang krijgt, kan de verspreiding zes voet te bereiken in de breedte, waardoor ze een uitstekende aanvulling op een defensieve tuin niet vrij lang genoeg voor iemand om achter te verschuilen, maar zeker dicht en scherp genoeg om iemand bar klimmen door.

De gemeenschappelijke holly is zowel dicht en stekelig, waardoor het een uitstekende twee-in-één afschrikmiddel. En het mooie val bessen (alleen op vrouwelijke planten) en glanzende bladeren die blijven gedurende de winter zijn de kers op de taart. Bovendien kunnen ze tolereren zowel koude weer en droogte.

Ze krijgen big-overal van 15 tot 50 voet lang en 15 voet breed. Echter, ze groeien langzaam en gemakkelijk tot een bepaalde grootte te houden, omdat ze goed reageren jaarlijks snoeien. De spikes op de bladeren van de gemeenschappelijke hulst zijn scherper en meer uitgesproken dan die van hun neef, de Amerikaanse hulst. De gemeenschappelijke holly zorgt voor een uitstekende heg, een die elke overvaller tweemaal zou denken voordat u probeert door te dringen. Het groeit het best in USDA zones van vijf tot en met negen.

Hoewel dit contra-intuïtief lijkt, is het het beste om de aanplant in de voorkant van je huis onder de vijf voet hoog te houden. Ook al heb je misschien het gevoel dat u wilt uw voordeur te screenen tegen nieuwsgierige ogen, lang, dik aanplant eigenlijk bieden mensen een plek om te verbergen en naar u kijken, ongezien. Wilt u een groter defensief struik te gebruiken, net als de reus rabarber, plaatst u deze aan de zijkant van het huis waar hij geen ramen blokkeert. Zo niet, zorg ervoor dat u uw aanplant houden korter dan vijf voet, behoudens een mooie hoge heg dat uw eigendom ringen. Een dichte, acht-voet holly hedge zou een uitstekende beveiligingssysteem verder van het huis.

Bij het planten van uw nieuwe beveiligingssysteem, vergeet niet om een ​​lange broek en een shirt met lange mouwen en dikke handschoenen te dragen. Omgaan met een plant als stekelige als de agave of yucca enkele dikke bril nodig ook. Je zou verbaasd zijn hoe gemakkelijk een van die stekels uw oog kan nemen zijn! Als het planten van een van de vatcactus of stekelige peren wilt u misschien delen van de plant verpakken in de krant terwijl de planten en alleen de overdekte delen raken. Met de stekelige peer vooral, zorg ervoor dat uw kleding onmiddellijk na het aanraken van het als de dunne stekels zullen zich waarschijnlijk verankeren in je handschoenen en kleding en wassen. Als je kinderen hebt, zorg ervoor om hen te waarschuwen extra voorzichtig rond uw defensieve aanplant te zijn!

De meeste politieagenten zal u vertellen: inbrekers zijn lui. Ze zijn altijd op zoek naar een gemakkelijk doelwit. Het planten van een aantal van de bovengenoemde afschrikmiddelen neemt u rechts af die lijst. Inbrekers willen zeker niet om te gaan met het doorkruisen van een bed van de cactus en rozenstruiken. Gelukkig, deze kleine security systemen zijn ook sterk, uniek en mooi.