elektrische boiler bedrading

Stap 1 – Schakel de voeding

Stap 2 – Zoek de aansluitkast

Stap 3 – Strip de draden

Stap 4 – Vissen de Draden

Stap 5 – Het aansluiten van de kabels

Stap 6 – Vervang & controleren

Als u een boiler in uw huis, is de kans groot dat je nodig hebt om de basis van boiler bedrading. Verschillende boilers voor woningen worden doorgaans aangedreven door 240 volt voeding. Werken met elektriciteit is niet te vrezen, als je alle veiligheidsvoorschriften te volgen zul je geen enkel probleem. Als het gaat om het doen van de bedrading voor uw boiler, kunt u het werk zelf te doen. Met deze set van instructies en de nodige tools, zul je in staat zijn om de taak met succes te doen. Waarom noemen een elektricien wanneer je de baan veilig kan doen door de instructies.

De eerste stap in de bedrading van uw boiler is om de stroomvoorziening op het net uit te schakelen. Probeer nooit om de bedrading te doen voor elk project met de stroomvoorziening ingeschakeld. Je moet ook uitschakelen van de watervoorziening.

U moet de aansluitkast te lokaliseren op de boiler. Deze exacte plek zou anders op elke boiler, afhankelijk van het model van de boiler. Zodra je het, open het deksel door de schroeven te verwijderen, zult u een grond schroef en twee draden te vinden.

Gebruik de tang tot het afsluiten van de knock-out op de doos. Gebruik de draad stripper om de plastic strip ongeveer 6 inch van de NM kabel zodat de draad wordt blootgesteld. Doe dit voor alle draden in de NM-kabel.

Nu vis alle draden door de draad connector en draai de schroef, moet de klem op de omhulde gebied van de kabel en niet op de blootgestelde gedeelte van de draden. Leid de draden helemaal door de knock-out en bevestig de draad aan op de junction box met het slot moer.

Bevestig de grond draad op de massa-aansluiting en zet hem stevig op zijn plaats. Neem een ​​van de draden op de boiler en sluit deze aan op de zwarte draad van het circuit, gebruik dan een draad connector en wikkel elektrische tape rond de draden. Sluit de andere draad van de boiler aan de witte draad, de witte draad is de hete draad. Er is geen neutrale draad in de boiler omdat het 240v-eenheid.

Plaats het deksel van de aansluitkast en schroef deze op zijn plaats. Schakel de stroomvoorziening en de watertoevoer. Laat de boiler tank te vullen en als het eenmaal is gevuld, zet de stroomonderbreker om uw boiler te controleren. Open een kraan en controleer of warm water uit stroomt. Dat is alles wat u moet doen om uw boiler draad.