elektrische houder gonst of vonken: 4 oorzaken

Worn Out Contact Blades

Losse draden of Screw Terminals op de Receptacle

Bad Bedradingsaansluitingen

Verzwakte of beschadigde bedrading

Als u een stopcontact in een stopcontact dat is het maken van zoemende geluiden of wordt vonken, moet u het probleem onmiddellijk te verhelpen met het oog op de mogelijkheid van een elektrische brand te voorkomen. Hoewel corrigeren dit soort problemen in houders is een vrij eenvoudig proces is een die niet moet worden uitgesteld. Met dat in het achterhoofd, zal dit artikel een aantal van de voornaamste oorzaken van zoemende te pakken, vonken en vonken in een stopcontact recipiënt en hoe het probleem te identificeren.

Als wanneer u de stekker in een apparaat, de houder gonst of vonken, is dit een goede indicatie dat er een probleem is met de contactpersoon messen in de houder. Tijd de bladen die worden gebruikt om de tanden van de elektrische stekker vast of los gedragen kunnen worden. Als dit gebeurt, gaat u naar de belangrijkste stroomonderbreker doos en schakel het circuit dat de bevoegdheden van de uitlaat. U kunt dan testen om ervoor te zorgen dat het niet het apparaat zelf door te proberen om een ​​ander apparaat aan te sluiten op het stopcontact. Als de stekker is niet strak, of als het weer valt uit, dan is het probleem met de houder en niet het elektronische apparaat.

Er zijn een paar soorten outlet recipiënten die u toelaten om het contact messen in de vergaarbak assemblage scherpen. In de meeste gevallen is het veel gemakkelijker en veiliger om de houder eenvoudig te vervangen. Een kwaliteit vergaarbak kan worden gekocht bij uw lokale bouwmarkt te vinden voor minder dan $ 5,00.

Een andere veel voorkomende oorzaak van vonken of vonken in houders is een losse draad in de terminal schroef connector aan beide zijden van de houder. Soms hebben schroefklemmen losraken ofwel de draad die is verbonden met de klem kan net iets verplaatst bij een poging om een ​​apparaat aansluit. Wanneer dit gebeurt, kan de draad schuiven in de terminal en maak een boog of vonk. U kunt dit controleren door simpelweg de houder van de muur te verwijderen en het controleren van de schroef terminal om ervoor te zorgen dat het strak. Als het los, draai hem met een schroevendraaier. Als de draad lijkt te zijn verschroeid of beschadigd is, moet u de draad terug te strippen en opnieuw installeren. In sommige gevallen kan de vonken of vonken de houder beschadigen, dus overweeg een vervanging.

Soms, vonken of zoemen in een bakje heeft niets te maken met de houder zelf. Veeleer zou er een slechte verbinding in de bekabeling in de uitlaatkast zijn. Verwijder de houder en controleer de verbindingen in het stopcontact doos. Als de draden zijn verbonden met draad caps of elektrische tape, ervoor te zorgen dat de aansluitingen goed vastzitten en dat de draden goed zijn geïsoleerd. Als ze niet, met nieuwe draad caps of elektrische tape om het probleem te verhelpen.

Terwijl je in het stopcontact doos, controleer altijd de bedrading die leidt in het bakje. Soms bedrading versleten of beschadigd raken en moeten worden vervangen. Als je vindt een deel van de beschadigde bedrading, kunt u gewoon knippen met een kniptang en las in een kortere stuk en bevestig deze met draad caps.