elektrische vs. zonne-zolder fan: voors en tegens

Pros van Electric Zolder Fans

Tegens van Electric Zolder Fans

Voordelen van zonne-Zolder Fans

Tegens van zonne-Zolder Fans

Kunt u overwegen een ventilator om uw zolder van hete, bedompte lucht te ontdoen. Dit is waarschijnlijk een goed idee, want als de zolder koeler is, zo is de rest van het huis. De vraag is wat voor soort zolder fan te krijgen. Hieronder is een gids die u zullen helpen die beslissing te nemen. Het geeft de sterktes en zwaktes van zowel de elektrische en zonne-variëteiten.

Want het is niet afhankelijk van de zon zijn uit, een elektrische ventilator geeft je constant zolder koeling zonder onderbrekingen. Elektrische zolder fans ook veel minder kost dan de zonne-ras.

Elektriciteit wordt grotendeels gegenereerd door niet-hernieuwbare, vervuilende bronnen. Daarom is een elektrische zolder ventilator is niet de beste keuze voor de milieubewuste. Je moet ook betalen voor elektriciteit, terwijl de stralen van de zon zijn gratis. Bovendien is de bedrading die betrokken zijn bij een elektrische ventilator vraagt ​​om professionele installatie-ook niet gratis.

Solar zolder fans uitlaat warme lucht voor gratis, met behulp van de zonnestralen. Geen dure energierekening om daar te maken. Ze zijn ook goedkoper te installeren dan elektrische ventilatoren, omdat je het zelf kunt doen. Last, vergeet niet de groene voordelen van zonne-fans: ze zijn een verantwoord gebruik van energie die ervoor zorgt dat uw geweten duidelijk.

De zonne-fan heeft wel zijn nadelen. Het zal alleen functioneren wanneer direct zonlicht valt op het paneel. Wanneer zonlicht wordt geblokkeerd, om welke reden dan ook, de ventilator tot stilstand komt onmiddellijk. Dat betekent pech als uw zolder is nog warm als de zon onder gaat.

Andere factoren beïnvloeden ook de werking van de zonne-ventilator. Als de hoek van de zon is niet hoog genoeg is, zal de ventilator langzamer draaien. Bovendien, zonne-fans kost aanzienlijk meer dan elektrische zolder fans aan te schaffen.