energiebesparende tips voor boilers

Bespaar water

Gebruik energie-efficiënte apparaten

Recover Warmte uit drainwater

Installeer Timers

Gebruik Appliances en boilers tijdens de daluren

Installeer Low-flow kranen en douchekoppen

Reparatie beschadigde leidingen Onmiddellijk

Gebruik Lower Temperature Settings

Isoleer de opslagtank en Pipes

Installeer warmtevangers

Zorg ervoor dat uw boiler goed functioneert

Er zijn verschillende energiebesparende tips die u kunt gebruiken om effectief te bezuinigen op water en energie in verband met uw boiler. Het is gemakkelijk om liter warm water te verspillen, zonder zelfs maar bewust van zijn. Door het volgen van een aantal eenvoudige stappen, kunnen we een positief effect op ons gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Minimaliseer het gebruik van warm water voor huishoudelijke eisen. Zorg ervoor dat er geen lekken in het systeem, en dat er geen water wordt verspild op enigerlei wijze.

Energie-efficiënte boilers en apparaten, zoals wasmachines, drogers en vaatwassers kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen voor een gezin. Hoewel deze toestellen meer in eerste instantie kost, zullen zij zorgen voor een grotere besparingen op de lange termijn.

Warm water wordt gebruikt voor baden en vaatwasmiddelen gaat direct in de afvoer, waar de warmte wordt verspild. Een afvalwater warmteterugwinning kan worden gebruikt om de warmte die anders verloren zou gaan herstellen. Installeer een drainwater warmteterugwinningssysteem te besparen tot 30 procent op de energiekosten. De installatie kost ongeveer $ 400 tot $ 450, en vereist professionele hulp.

Gebruik een timer voor alle apparatuur en boilers, zodat het water niet verder dan wat nodig is wordt verwarmd. Een timer kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

Vermijd het gebruik van warm water tijdens de uren waar de energie prijzen zijn hoog. Meestal, energie lager zijn in het weekend en nachten. Met behulp van wasmachines, drogers, vaatwassers en boilers tijdens daluren kan ook energie besparen.

Lage flow kranen en douchekoppen besparen tot 50 procent van het water in vergelijking met conventionele kranen en douchekoppen, waarbij liter warm water verspild.

Lekkende leidingen en kranen leiden tot verspilling van grote hoeveelheden water. Controleer regelmatig de leidingen en sanitair in uw huis uit te sluiten scheuren en lekken. Eventuele problemen moeten direct worden vastgesteld door een professional.

Boilers worden doorgaans op hogere temperaturen dan vereist. Verlaag de temperatuurinstelling voor comfortabel gebruik, terwijl tegelijkertijd het behoud van energie in significante hoeveelheden. Schakel de boiler als je niet van plan bent om het te gebruiken voor een paar dagen.

Zorg ervoor dat de minimale warmte verloren gaat uit de opslagtank evenals buizen die warm water te dragen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant en raadpleeg een professionele indien nodig. Geïsoleerde buizen verminderen de hoeveelheid tijd die nodig is om op te warmen water, alsmede warmteverlies te minimaliseren.

Installeer warmtevangers op de leidingen, zodat convectie warmteverliezen tot een minimum beperkt. Warmtevangers zijn laag in kosten, en kunnen beschikbaar met de boiler zelf.

Als uw boiler is oud, moet hij worden vervangen voordat het begint te verliezen efficiëntie. Vervang uw boiler elke 7 of 8 jaar, te profiteren van een hogere efficiëntie ratings.