energiezuinige kathedraal plafonds verklaard

Isolatie

Ventilatie

conclusies

Het is mogelijk om uw kathedraal plafonds te maken in een energie-efficiënte deel van uw huis. Kathedraal plafonds zijn hoog en open, gemaakt door simpelweg bedekken en afwerking zichtbare balken in het dak. Het plafond volgt de hoek, of toonhoogte, van het dak, en het kan aanzienlijk moeilijker om goed te isoleren of ventileren dan traditionele plafonds zijn.

Bij het overwegen van een kathedraal plafond, moet u rekening mee houden dat er zeer weinig ruimte of de beschikbare ruimte voor isolatie. Dit betekent dat isolatie van dit project erg duur zijn. In feite kan het tot 4 of 5 keer meer dan de kosten van standaard isolatiematerialen zijn. Veel leveranciers kiezen om isolatie te gebruiken met een R-factor maar liefst 30 of hoger voor dit soort installaties.

Zoals in een gewone zolder, ventilatie belangrijk. Ook moet minimaal dakspant maten worden gehandhaafd om voldoende ventilatie in de kathedraal plafonds te verzekeren. Een gemiddelde R-30 rating voor de isolatie in het plafond geïnstalleerd zal vergen ongeveer 9 inch glasvezel isolatie, dus om voldoende ventilatie te garanderen, moet u ervoor zorgen dat er minstens 2½ of 3 inches van extra ruimte voor het ventilatiesysteem . Dus, zou de minimale spant grootte te overwegen ten minste 2×12 inch.

Kathedraal plafonds zorgen voor een zeer open en ruim gevoel naar een gebied, en ze kunnen de waarde van uw huis te verhogen. Echter, je moet beslissen over een ontwerp dat zowel efficiënt en onderhoudbaar. Kies een ontwerper of aannemer die ervaring het installeren van een aantal succesvolle kathedraal plafonds in uw klimaat heeft.