epoxyhars vs epoxy coating

Chemistry of Epoxy Resins

Fysische eigenschappen van Epoxy Resins en Epoxy Coatings

Maakt gebruik van Epoxy Resins

Maakt gebruik van Epoxy Coatings

Algemene veiligheidsmaatregelen

Epoxy hars verwijst naar een klevende synthetische stof met vele toepassingen in verschillende gebieden van de menselijke activiteit. De productie van epoxy coatings (of verven) is slechts één van de vlakken waarop deze harsen worden gebruikt. Door hun brede toepassingen, de productie van epoxy genereert een nettowinst van meer dan 15 miljard dollar per jaar.

Epoxyharsen zijn copolymeren, d.w.z. ze gevormd uit twee stoffen, een hars en een verharder polyamine. Wanneer deze bestanddelen worden gemengd, een reactie genaamd polymerisatie (of uitharden) plaatsvindt. Dit chemisch proces kan worden geregeld via de temperatuur waaronder deze plaatsvindt en de selectie van verharder verbindingen en hars. Afhankelijk van deze variabelen kan duren van minuten tot uren.

Epoxyharsen worden meestal gebruikt als hechtmiddelen in de bouw. Hoewel hun eigenschappen kunnen variëren afhankelijk van hun chemische componenten als geheel ze zeer goed bestand tegen hitte en schurende stoffen. Ze kunnen ook dienen als goede elektrische isolatoren en worden vaak gebruikt in de elektronica-industrie. De combinatie met een diamine maakt ze zo sterk en duurzaam dat het praktisch onmogelijk is om smelten of te vormen. De meeste epoxyharsen zijn duidelijk semi-vloeistoffen, maar je kunt ze tint met een olieverf indien gewenst.

Aangezien epoxy coatings worden geproduceerd uit epoxyharsen, ze hebben veel eigenschappen mee. De bekledingen Ook hebben uitstekende bestendigheid tegen corrosieve chemicaliën en warmte, ze zijn zeer sterk en kunnen zich aan uiteenlopende oppervlakken, zoals glas, metaal, vezels en talrijke andere materialen.

Epoxy coatings kunnen worden onderverdeeld in twee grote categorieën, watergedragen coatings en poedercoatings. Watergedragen bekleding wordt typisch uitgehard bij kamertemperatuur, het is niet gevaarlijk, een lage ontvlambaarheid en door zijn waterbasis, gemakkelijker te ruimen.

Een poedercoating, anderzijds, wordt gepolymeriseerd onder gecontroleerde, hoge temperatuur en vergt veel meer voorbereiding en aandacht wanneer toegepast.

Zoals reeds vermeld, worden epoxyharsen gebruikt in een grote reeks van constructie, onderhoud en reparatie. Zo kunnen ze heel waardevol zijn thuis als het gaat om het herstellen van glas, hout, metaal en lederwaren.

Bovendien worden ze gebruikt voor bepaalde maritieme toepassingen, hoewel zij niet worden toegepast op de buitenste lagen omdat zij worden blootgesteld aan UV-licht de hars beschadigen.

In de elektronica-industrie, zijn epoxyharsen bij de productie van transformatoren, isolatoren en schakelapparatuur.

Deze van de epoxy harsen die uitharden door middel van blootstelling aan UV-licht worden vaak gebruikt in glasvezel, opto-elektronica en tandheelkunde, waar zij voor materiaal voor vullingen.

In de bouw, kan epoxy coatings zowel worden gebruikt voor zware en decoratieve vloeren. In de voedingsindustrie worden zij toegepast op metalen containers om roestvorming te voorkomen en smaak degradatie. Deze coatings worden ook gebruikt bij de vervaardiging van boten waar ze dienen als primers voor dekken en rompen.

Bij het gebruik van epoxy materialen, zorg ervoor dat u werkt in een goed geventileerde ruimte. Vermijd het inademen van de resulterende rook en draag altijd beschermende kleding volgens de voorschriften van de fabrikant.

Morsen of overtollig materiaal u kunt opruimen door alcohol of azijn.