exterieur bakstenen fineer: voors en tegens

Pro: Aesthetic Utility

Pro: Eenvoudige installatie

Pro: duurzamer en goedkoper

Con: beperkte toepassing

Con: Gevoeligheid voor Neerslag

Een exterieur baksteen fineer is een verstandiger optie ten opzichte van conventionele bouwmaterialen zoals bakstenen. Baksteen fineer worden ook wel brick gezichten omdat zijn uiterlijk is bijna identiek aan die van conventionele stenen.

Baksteen fineer presenteren een groter scala aan decoratieve mogelijkheden. Deze worden geproduceerd door middel van een gespecialiseerd industrieel proces dat is geavanceerder dan elke baksteen maken van technologie. Brick veneers zijn verkrijgbaar in een waaier van kleuren en maten.

Brick fineer muren hebben een verankerde installatie, beveiligd over het oppervlak van de muur met een speciale lijm. Dit is een veel minder tijd in beslag dan het leggen baksteen. Er is een minimale droogtijd betrokken en geen noodzaak om / polish het fineer oppervlak af te maken. Veneers zijn lichter en easy-to-store.

Buitenkant baksteen veneers zijn goedkoper dan bakstenen terwijl nog steeds duurzaam. Veneers zijn duurzaam tegen externe weersomstandigheden en de laatste decennia. Ze zijn ook gemakkelijker te vervangen als onderdeel van basisreparaties. Dit zorgt ervoor dat hun low-cost voordeel op de lange termijn.

Een baksteen fineer wordt niet aanbevolen voor woningen die gevoelig zijn voor trillingen oppervlak. Dit geldt ook voor woningen in het aardbevingsgebied in gebieden en die zich op plaatsen met veel verkeer beweging. Aangezien een fineer is een gehandeld muur-bekleding, kan een constante trillingen te verdringen.

Hoewel externe baksteen veneers zijn grotendeels duurzaam, worden ze niet aanbevolen in gebieden die gevoelig zijn voor hevige regenval. Herhaalde regenval kan het vasthouden van vocht in het fineer oppervlak veroorzaken. Zelfs een minimale gapende tussen het fineer en het oppervlak van de wand kan leiden tot het vasthouden van vocht.