faux afwerking – beitsen hout

Maken of kopen van de vlek

beitsen Wood

In de afgelopen 25 jaar, heeft Murray Anderson vrijwel elke home improvement project denkbaar aangepakt. Een fervent DIYer, heeft hij opgewaardeerd, gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn huizen allemaal op zijn eigen. Nu heeft hij zijn focus zich tot het delen van die kennis met zijn lezers.

Beitsen (soms “kalken”) is een afwerking techniek die donker hout of ouder hout die van nature de loop der tijd heeft verduisterd verlicht. In wezen een ingelegde afwerking is een witte vlek op het oppervlak en dan afgeveegd, waardoor de onderliggende houtnerf om door te tonen, met de witte hoogtepunten helderder de totale uitstraling van het hout. Gekalkt hout bestaat al jaren, maar deze dagen is het genieten van een opleving in populariteit onder ontwerpers dus je zou willen weten hoe het zelf te doen.

U kunt of kopen beitsen vlekken op uw verf of thuis op te slaan of u kunt uw eigen te maken. Als je gaat om je eigen te maken, te beginnen met een primer verf (ofwel latex of alkyd) en verdun het ongeveer 25% (voeg een kopje water of thinner, afhankelijk van of je gebruikt latex of olie-gebaseerde naar een kwart van de verf en meng het goed). Gebruik een primer in plaats van gewone verf, omdat primers saai vlakke afwerking die geen glans zal toevoegen aan uw afgewerkte houten oppervlak.

Kiezen tussen latex en alkyd, of olieverf, is een persoonlijke keuze. Latex heeft een minimale geur, plus het is makkelijk om mee te werken en schoon te maken, maar het water in latex verf zal de neiging om het graan in het hout te verhogen, zodat de uiteindelijke afwerking zal meer werk nodig, omdat het oppervlak zal moeten weer glad worden geschuurd alvorens vernis of polyurethaan. Alkyd heeft een sterkere geur dan latex en sommige mensen het onaangenaam, plus het moeilijker te ruimen, waarbij terpentijn of oplosmiddel.

Als je werkt aan meubels of een kast, begin dan met het verwijderen van alle hardware. Afhankelijk van wat u wilt dat de afgewerkte stuk te lijken, dan moet je om te beslissen of de hardware te reinigen en opnieuw te gebruiken om zijn oude uiterlijk of te vervangen door nieuwe.

Als het hout is verzegeld, moet u de sealer stapt uit de oppervlakte sinds het beitsen vlek moet recht in de houtnerf te krijgen. Gebruik schuurpapier of staalwol om het te verwijderen evenals het verwijderen van het vuil dat zou kunnen zijn op het oppervlak. Dit zal de houtnerf te openen. Beëindig de voorbereiding door gaan over het oppervlak met een tack doek om stof en residu van de schuren te verwijderen.

Begin met het licht dompelen je kwast in het beitsen vlek en borstel het op in de richting van de houtnerf. Wacht een paar minuten, en veeg de vlek met een droge doek. Vergeet niet, je bent niet het schilderen van het hout, je solliciteert hoogtepunten. U wilt slechts enkele van de vlek naar beneden te blijven in de houtnerf, maar u niet wilt dat het hout om te kijken wit geschilderd.

Blijf op de hoogte van het proces, het aanbrengen van de beitsen vlek en veegde het af totdat je al het hout hebben bekleed. Het is belangrijk om een ​​droge doek te gebruiken bij het afvegen van de vlek weg, zodat je elke vlek niet terug te zetten op het hout.

Laat uw nieuw gebeitst hout drogen (waarschijnlijk ‘s nachts), breng dan een blanke lak of polyurethaan om het oppervlak te beschermen.

Dat is het! Je hebt net gebeitst of gekalkt uw eerste stuk hout.

Op zoek naar een manier om verlevendigen een verouderde kamer? Klik hier voor de stap-voor-stap voor het beitsen uw lambrisering.