feng shui uw kamer met spiegel accenten

Plaatsing van de spiegel

Types of Mirrors

Spiegels worden op grote schaal gebruikt als een belangrijk element in Feng Shui interieur. Ze zijn herhaaldelijk opgeroepen “de aspirine van Feng Shui”, omdat dit object regisseert en verandert de stroom van energie van de omgeving, de zogenaamde Chi. Spiegels hebben de macht negatieve te absorberen en om positieve energie te geven. Het is merkwaardig dat om negatieve energie te neutraliseren, moet de spiegel recht tegenover een object te zetten en hebben het weerspiegelde weg. Spiegels vertegenwoordigen het element water.

Meer praktisch, ze visueel uit te breiden van de ruimte en voeg dynamiek naar een kamer. Toch, als je wilt om de spiegel te gebruiken als een “space multiplier” je moet oppassen voor zijn “verpletterende” effect. Bijvoorbeeld, als je wilt een laag plafond tegen te gaan, wil je misschien een spiegel gebruiken om het weer te geven. Er moet echter hoger worden geplaatst aan de wand, om niet om te duwen.

Als dit goed wordt gepositioneerd, spiegels creëren rustige sfeer. Echter, het is heel belangrijk om de spiegel te plaatsen op een geschikte plaats. Bijvoorbeeld, het is niet een goed idee om een ​​spiegel als gevolg van het drukke nachtleven in de straat te hebben, omdat het chaos en angst in het interieur te creëren. In plaats daarvan moet je de reflecties van schilderachtige natuur en zon landschappen hebben. Spiegels van pas komen als u een voorwerp of een heldere accent op een bepaalde plaats te plaatsen, maar zijn niet in staat om een ​​of andere reden. Door het plaatsen van een spiegel daar, kunt u het gewenste effect te verkrijgen.

Het beste is om full-size spiegels, omdat ze weerspiegelen de hele figuur en maak een logische, imago harmonische in de hersenen. Het is een absoluut taboe twee spiegels te vinden tegenover elkaar, omdat de meervoudige reflecties introduceren een ongemakkelijk gevoel, gevoel van ontwrichting en onzekerheid.

De drie soorten spiegel volgens Feng Shui, zijn typisch concaaf en convex.

Het effect van de typische spiegels afhankelijk van de vorm (rond, ovaal, vierkant), het materiaal van het frame (metaal of hout), en op de combinatie van de twee factoren. Een ovale, gecombineerd met barokke lijst en bloemendecoraties, betekent rijkdom, wanneer zuidoosten gepositioneerd in de ruimte. Concave spiegels hebben de voorkeur voor de buitenkant, aangezien zij creëren omgekeerde gereflecteerde beelden. Laatstgenoemde, convexe spiegels, zijn geschikt voor zowel binnen als buiten ruimten. Ze lijken een oplettende oog en kijk vooral aantrekkelijk als goed ingelijst.

Er is een specifiek type die je nooit binnen zetten. Het heet een Bagua spiegel. De vorm is rond, maar het frame is achthoekig en gemaakt van speciaal gekleurd hout. Meestal zijn de kleuren zijn rood, groen en goud, of geel, zwart en rood. Als het frame metaal, de spiegel dient als een element in het betreffende aan de buitenkant. Een andere bijzonderheid van deze spiegel is dat Feng Shui maakt gebruik van deze uitsluitend wanneer er sprake is van een negatieve energie (Sha Chi), gericht op het huis. De beste plaats is boven de ingang of op een groot raam.

De algemene ruimten om een ​​spiegel te hebben, zijn Oosten, Zuidoost-en Noord. Er moet echter een spiegel nooit worden gepositioneerd tegenover de ingang of het bed. De zuidelijke muur moet worden vermeden wanneer het mogelijk is.