fiberglass isolatie op de zolder 1 – voorbereiding

Dit is de eerste van een 3-delige serie over glasvezel zolder isolatie. Voor de installatie van uw isolatie, moet u voor te bereiden. Hier is alles wat je moet doen om de basis te leggen voor uw nieuwe isolatie, te beginnen met de verschillende soorten isolatie beschikbaar.

Glasvezel isolatie komt vaak voor bij 3,5-inch en 6-inch dik broodjes. Het kan in de dubbele lagen worden aangebracht om het te verhogen afgelopen 6 inches. Het is verkrijgbaar in breedtes te passen tussen de 16 inch of 24 inch op centrum framing leden. Het komt in twee vormen: batt en deken. Batt isolatie is verkrijgbaar in 4-voet of 8-voet lengte. Deken isolatie is meestal 56 voet lang bij 3,5 inch dik en 32 voet lang bij 6 inch dik. Isolatiedeken is de betere keuze, omdat er minder openingen tussen onderdelen.

En -soorten

Glasvezel is beschikbaar in-folie backed, papier-backed, en de VN-faced batts en dekens. Zowel de folie en papier fungeren als damp barrières. De folie is echter alleen waardevol bij gebruik in combinatie met een 0,75-inch luchtruim. Un-faced glasvezel wordt gebruikt in omstandigheden van mogelijke brandgevaar en als de toplaag van een tweelaagse applicatie.

Vapor Barrières

Nu dat jij de verschillende soorten glasvezel isolatie en damp barrières, kun je je voorbereiden op zolder voor de installatie.

Stap 1 – Look Around

Heeft u een potlood en papier en een licht met een verlengsnoer voordat u tot uw zolder. Zorgvuldig onderzoeken uw zolder voordat u begint.

Stap 2 – Controleer uw Rafters

Kijk goed naar de balken, het controleren van hen voor diepte en uniformiteit. Zij moeten voldoende zijn om de diepte van het slaan die nodig zijn voor uw gebied te huisvesten zijn. Kalkaanslag uit de spanten op de juiste diepte zal ook een bevestigingspunt voor de damp barrière en een structuur staat de ondersteuning van de afwerking materiaal zoals gipsplaat of panelen geven.

Stap 3 – 2x4s toevoegen

Sommige spant systemen zijn niet diep genoeg om glasvezel batting of zelfs een dampscherm te accepteren. Vastmaken scabbed-op borden om de bestaande spanten zal hen spar uit naar een nog diepte.

Stap 4 – Bevestig Moisture Barrier

Nagel een set van referentie-snaren op de spanten die het meeste naar de zolder uitsteken. Strek de snaren over het gezicht van de spanten aan te tonen u de juiste diepte aan de korst aanwezig op 2×4 boards uit te lijnen.

Noteer de vereiste lengte van elk bord. Meet en markeer de planken met een stalen meetlint en snijd ze op lengte met een cirkelzaag. Snijd alle de planken in een keer. Maak de bezuinigingen op de zolder, indien mogelijk, om onnodige reizen op en neer de trap te vermijden.

Plaats elk bord tegen het spant en lijn met de string. Nail het stevig in de bestaande spanten. Gebruik 6d nagels elke 16 inches. Herhaal dit proces totdat het gehele dakspant systeem is scabbed naar de isolatie tegemoet te komen.

Voltooi je voorbereiding door het aanbrengen van flexi-vent materiaal (een wafel-achtige strook van kunststof) ontworpen om luchtcirculatie mogelijk te maken en uit te voeren vocht die anders zou bouwen tussen het dak en de nieuwe isolatie. Butt de stroken recht naast elkaar en tegen het dak zelf.

OK, nu dat u uw zolder hebt voorbereid op de nieuwe isolatie, is het tijd om daadwerkelijk te installeren. Voor dat, check out Glasvezel Isolatie op Solder 2 – Installatie.