Fireboard vs gipsplaten: wat is het verschil?

Fireboard (brandvertragende Gips Board)

DRYWALL

Vergelijking

De beste keuze?

Wanneer verbouwen of een nieuw huis bouwen, zou je niet denken aan FireBoard als een geprefereerde vorm van wandbekleding. De meeste mensen meestal denken over het gebruik van standaard gipsplaten, maar bezorg heeft bepaalde eigenschappen die enorm gunstig zijn voor de bescherming en isolatie van uw huis zou kunnen zijn. Overweeg wat onderzoek naar de mogelijkheden van het installeren van FireBoard voordat u regelen voor regelmatige gipsplaten. Misschien vindt u dat er bepaalde voordelen die bij uw behoeften en wensen.

Fireboard is een gespecialiseerd product dat een gips kern heeft en bevat glasvezels en andere niet-brandbare materialen. De vezels fungeren als versterking aan de raad van zo snel desintegreren als gewone gipsplaten te houden. Deze combinatie zorgt voor een stevige barrière tegen de mogelijkheden van het vuur. Het is hoogst brandwerende en wanneer geïnstalleerd in de muren van uw huis, kan het voorkomen dat een brand uit snel verspreiden van de ene kamer naar de andere.

Gipsplaten is de normaal voorkeurswerkwijze binnenwanden en biedt een zekere isolatie en bescherming. Het is echter niet zo brandwerend fireboard. Gipsplaten is gemaakt van gips en fungeert ook als een passieve brandbeveiliging materiaal. Het gips in gipskarton bevat water kristallisaties in de vorm van hydraten. Wanneer gipsplaten wordt blootgesteld aan hitte of vuur wordt het water verdampt en daarom vertraagt ​​warmte. Het zal een brand in een andere kamer bevatten totdat de gipsplaten water kristallen volledig zijn verdwenen en uitgedroogd. Dit is wanneer gipsplaten kwetsbaar voor brand wordt.

Gipsplaten is heel gemakkelijk beschadigd raken als het wordt blootgesteld aan water. De constructie is zeer waterbasis en daarom is het zeer gevoelig voor schade in vochtige omstandigheden. Het kan beschimmelde krijgen en dit leidt tot kromtrekken dus houden het droog is van groot belang. Hoewel gipsplaten kunnen worden geïmpregneerd met een proces van covalente waterdicht is bijzonder kwetsbaar wanneer deze component niet aanwezig is. Gipsplaten is ook gemakkelijk te snijden en kan worden gezaagd met een handzaag.

Terwijl de meeste gemiddelde gipsplaten ten minste 60 minuten brandwerendheid in gevaarlijke situaties moeten aanbieden, fireboard bestaat uit ingrediënten die de weerstand zal verlengen en bieden een niveau van bescherming tot twee keer zo lang. Indien een huis vlam vat, zal niet alleen beschermen tegen. Fireboard is meer van een warmte-vertrager en rook vertrager van een volledige barrière.

Gipsplaten en Fireboard zijn beide vervaardigd in verschillende maten van de dikte en ze kunnen zowel worden gekocht in lengtes van acht, tien of twaalf voeten. Meestal echter fireboard heeft een verschillend gekleurd oppervlak dat gemakkelijk kan worden onderscheiden van gewone gipsplaat. Beide gemaaid kan worden met regelmatige gipsplaten zagen en gereedschappen en beide kunnen worden gebruikt in dezelfde omstandigheden. Fireboard kunnen worden gesneden en gevormd op dezelfde manier gipsplaten en kan derhalve de belangrijkste verschillen tussen twee in hun samengestelde eigenschappen en vormen dan hun gedrag als materialen.