Franse gotische meubelen: opvallend design

Hout

houtsnijwerk

Tapijtwerk

Kader

Metal Bevestigingen

Grootte

De gotische periode begon in de middeleeuwen, met zijn schitterende architectuur, kunst, mode en meubels bloeiende in de 16e eeuw. In de 19e eeuw Frankrijk, werd Gothic furnitur e gemaakt met deskundigheid beroemd in heel Europa en de wereld.

Gotische architectuur werd prominent tot uiting in de spitsboog, maar de gotische stijl kan worden geïdentificeerd door vele verschillende kenmerken die worden gevonden in de kunst, architectuur en meubels.

Hoewel toen veel mensen denken van de gotische stijl denken ze van donker hout, eiken en walnoot werden het meest gebruikt in het meubilair van die tijd in Frankrijk.

Ingewikkelde gravures in houten meubels waren populair in de Gotische meubilair. De Franse ambachtslieden waren vooral bedreven in houtsnijwerk, en ze populair vele ontwerpen zoals de fleur-de-lis en grapevine bladeren en druiven. Hoewel groteske figuren en dieren soms werden uitgehouwen in de handgrepen of de armen van de stoelen en banken, het was zeldzaam dat normaal uitziende mensen werden opgenomen in het kunstwerk. Gebladerte, rozetten, echte en denkbeeldige vogels en dieren en religieuze symbolen, vaak geschilderd in felle kleuren, waren populair motieven uit deze periode.

Kleurrijke stoffen en kussens werden vaak verwerkt in banken en stoelen.

Lijm werd nog niet gebruikt om hout samen te binden. Grooves, inkepingen en haringen werden vaak gebruikt als gezamenlijke bevestigingsmiddelen.

Hoewel metalen gespen en sluizen waren vlakte in de meeste plaatsen in de wereld, op de Franse gotische meubels waren ze rijk versierde met een fantastisch picturale scènes die op de metalen werden gewerkt.

Gothic meubels benadrukte de verticale, en in het bijzonder in het begin van de periode, het meubilair was vaak onhandig en rechtlijnig in vorm.

Sommige van de volgende populaire stukken van de Franse gotische meubilair kan worden gekocht via antiquairs.

mystiek en elegantie toe te voegen aan uw huis door het toevoegen van een stuk of twee van de Franse gotische meubilair.