gas vs elektrische oven: voors en tegens

Pros van Electric Furnace

Cons

Voordelen van Gas Furnace

Cons

De elektrische oven is een populaire verwarming faciliteit in veel huizen. Sommige huiseigenaren echter de voorkeur aan een gasoven te gebruiken. Beide types oven vervullen een essentiële dienst in huishoudelijke verwarming nodig heeft. Misschien vraag je je af, die een betere keuze maakt voor jou. Hieronder zijn de voors en tegens van de elektrische en gas oven.

Ovens die worden aangedreven door elektriciteit zijn over het algemeen meer betaalbaar te verwerven dan het gas variëteit. Een breed assortiment is verkrijgbaar in de markt. Pricing heeft de neiging om zich binnen het bereik van de meeste mensen. Dit maakt de elektrisch aangedreven oven reële optie voor de meeste. Het is handig en stil in huis te hebben. Het is ook duurzamer dan de gasoven. De levensduur, 20-30 jaar, gewoonlijk het dubbele van de gasoven. De meeste elektrisch aangedreven ovens zijn klein of van beheersbare omvang. Dit maakt ze geschikt voor huishoudelijke installatie. De installatie is een stuk gemakkelijker en sneller dan bij de gasoven. Niet veel voorwaarden moet worden voldaan in tegenstelling tot gas ovens. Onderhoud voor elektrische ovens is niet zo betrekken als voor het gas oven. In veel gevallen kunt u problemen oplossen en corrigerende maatregelen toe te passen. Dit bespaart u wat geld. Er is ook minder risico’s in verband met ovens aangedreven door elektriciteit.

Ovens die elektriciteit te gebruiken voor operaties hebben de neiging om hogere exploitatiekosten dan die gevoed door gas te hebben. Ze waarderen ook lager over energie-efficiëntie dan gas ovens. Dit is deels omdat energie onder verwarming tot een voldoende temperatuur. Uiteindelijk moet je een hogere rekeningen van nutsbedrijven te voldoen.

De gasoven is een betere optie in het bijzonder op het gebied van temperaturen onder het vriespunt. Het is efficiënter in het verwarmen dan elektriciteit. Dit komt omdat een gasoven verwarmt tot hogere temperaturen dan elektriciteit. Het gas oven is ook meer energie-efficiënter dan de elektrisch model. Het begint zodra je hem aanzet in tegenstelling tot elektriciteit die een tijdje duurt om heet genoeg worden te verwarmen. Gas in het algemeen kost minder dan elektriciteit. Dit maakt een gasoven een voordelige optie voor de verwarming nodig heeft.

Gaskachels meer kosten dan het elektrisch model. Initiële aankoopprijs kan een afschrikmiddel voor verwerving. Het gas oven heeft een kortere levensduur dan die aangedreven door elektriciteit. Het kan luidruchtig in huis te hebben, vooral als niet goed onderhouden zijn. Installatie gaat om aanzienlijke technische vaardigheden en specialistische gereedschappen. Het is het beste dat een gekwalificeerde technicus installeert de oven, die toevoegt aan uw totale kosten. Installatie is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de noodzakelijke infrastructuur gas in de buurt. Je moet gas hook-up kosten en aankoop nodig gas armaturen voldoen aan de oven te ondersteunen. Ontluchting moet ook worden gedaan voor uw huis. Onderhoud wordt het best uitgevoerd door een professional. Dit duwt uw totale kosten omhoog. Meer risico om een ​​gasoven bevestigd. Accidentele brand, explosies of koolmonoxidevergiftiging kunnen ontstaan ​​als ze niet goed behandeld.