gemberwortel pest en ziektebestrijding

Groeiende gemberwortel (zingiber officiale) is gemakkelijk genoeg, zolang de plant niet het slachtoffer worden van ziekten en plagen. Maar je kunt de kans dat dit gebeurt te verminderen door het volgen van deze eenvoudige tuintips.

Idealiter moet je alle planten zorgvuldig te inspecteren vóór de invoering van het aan uw kruidentuin om te controleren of het vrij is van de ziekte.

Als je een fatsoenlijke ruimte tussen je gemberwortels laat, zal de kans op ziektes verspreiden tussen de planten te verminderen.

Groeiende gember in potten is ideaal vanuit dit oogpunt. Echter, wees voorzichtig niet te over-water hen, omdat dit de wortels en wortelstokken (het deel dat we eigenlijk eten) rot, die de hele plant kon doden kunnen maken. Controleer of de schotel van de pot staat in is niet vol met water, en zorg ervoor dat de pot efficiënt aftappen. Gemberwortel houdt niet wordt doordrenkt.

Het is het beste om een ​​paar bosjes gember groeien op verschillende locaties uw tuin te hebben. Op die manier zul je in staat zijn om één plant te oogsten zonder beschadiging van de wortels of wortelstokken van een ander. Beschadigde wortels kunnen laten rot en ziekte.

Gemberwortel is redelijk bestand tegen ongedierte. Echter, in droge klimaten de planten kunnen bezwijken aan spint, dus kijk uit voor deze in droge omstandigheden. Als je planten zijn aangevallen, kunnen de mijten worden afgewassen in het kader van een slang of kraan.