geraniums in containers: het water geven gids

Basic Water Eisen

Warm weer

Bodem, Riolering en Meststoffen

Geraniums zijn een uitstekende keuze voor een huis of tuin. De volgende gids geeft het water geven behoeften voor alle soorten, of ze nu pelargonium – geurende geranium – of waar geraniums. Hoewel het zich richt op potplanten, zal deze gids werken voor geplant geraniums ook.

Geraniums zijn een droogte tolerant plant. Of u nu het planten van geurende of ware types, de eisen zijn hetzelfde. Planten moeten regelmatig worden bewaterd. Echter, overbewatering oorzaken rotten. Laat de bodem volledig uitdrogen tussen drenken.

Als het warm weer is, of u woont in een droog klimaat, controleer je geraniums vaak. Outdoor potplanten uitdrogen veel sneller bij warm weer en zal regelmatig water nodig.

Geraniums doen het best in cellenbeton bodems die gemakkelijk kan aflopen. Gebruik een mix van perliet, veenmos en tuingrond. Alleen pot ze in containers die drainage gaten.

Als uw pot heeft een opvangbak, afvoer overtollig water uit een paar minuten na het gieten. Laat je niet door de wortels van de plant zitten in het water omdat ze gemakkelijk rotten. Geraniums zoals rijke bodems en zijn zwaar feeders. Voed ze regelmatig tijdens het water geven.

Volg deze sproeisysteem gids en je bent zeker blij geraniums hebben het hele seizoen lang.