geschiedenis van aquaponics

Inca Aquaponics

Huidige Aquaponics Doelstellingen

aquaponic Technology

De eerste bekende gebruik van aquaponics was in de zesde eeuw China. Boeren op dat moment gehouden eenden in kooien met gedeeltelijk open verdiepingen. Deze kooien werden boven een vijver van vinvis geplaatst. De boeren hielden meerval in een aparte vijver waarin het water afgevoerd uit de vinvis vijver. Deze regeling automatisch gevoed vinvis van eend uitwerpselen en gevoed meerval uit het afval van de vinvis. Leftover “food” werd uitgedeeld aan rijstvelden aan voedingsstoffen voor deze gewassen te bieden.

Peruaanse Inca’s ook beoefend een vorm van aquaponics die op soortgelijke wijze bediend om de Chinezen. Maar in plaats van met behulp van eend voor visvoer, Inca boeren gebruikt ganzen. Hun aquaponics systeem geleverd voedsel aan meer mensen in de Peruaanse hooglanden dan elke andere methode van de landbouw, zelfs met inbegrip van hedendaagse landbouw.

In huidige landbouw, het doel van het gebruik aquaponics is om water te behouden en vervuilende meren, rivieren en stromen die chemicaliƫn en kunstmest ontvangen verminderen. Huidige aquaponics methoden helpt waterverontreiniging te verminderen door het recyclen van water en en afval, en het maken van gerecycleerd water beschikbaar voor andere toepassingen.

In de huidige aquaponic systemen, vissen en planten worden gekweekt in speciale bovengrondse omgevingen waar telers toe te voegen warmte en licht. Deze systemen verminderen de noodzaak voor pesticiden en herbiciden.