glasvezel garagedeur vs stalen garagedeur

Glasvezel

Staal

Bij de beslissing over een nieuwe of vervangende garagedeur, worden kopers meestal geconfronteerd met een veelheid van beslissingen, waaronder de vraag of een glasvezel garagedeur of stalen garagedeur te kiezen. Het kiezen van een garagedeur kan een belangrijke beslissing als gevolg van de prijzen en huiseigenaren zal een langdurige deur die hen door vele strenge zomers en winters zult zien wilt.

Meeste glasvezel deuren zijn eigenlijk fiberglas panelen combinatie met aluminium kozijnen. Dit is niet het algemeen kan worden gesteld, maar het is zeker de meest voorkomende. Glasvezel garagedeuren zijn veel kwetsbaarder dan veel andere materialen die worden gebruikt in de garage deuren. Glasvezel heeft een neiging te verslechteren tijdens lange periodes van extreem koud weer. Ze ook heel licht, dat beschikt over een voor- en nadelen. Lichtgewicht deuren dragen bepaalde risico’s van het worden dun en zwak bij sterke wind.

Staal is een zeer duurzaam materiaal en is zeer weinig onderhoud. Als een koper kiest voor een stalen garagedeur, zullen ze het krijgen van een deur die waarschijnlijk zal duren twintig tot dertig jaar, indien correct gehandhaafd. Sommige garagedeuren zijn dubbel beschoten met een isolatielaag tussen de twee skins. Dit kan de garage warmer in de winter en koeler in de zomer te houden.