glazen deur hardware: scharnieren

Terwijl de glazen deuren schoonheid en karakter toe te voegen aan al uw interieur of exterieur entryways, het kiezen van glazen deur hardware die ofwel past in het glas of naar buiten komt in tegenstelling kan echt nagel van de stijl.

Soorten Glass Door Hardware

Scharniermiddelen een glazen deur is cruciaal voor de stabiliteit van de deur, vooral als het frameloze. Afhankelijk van de dikte van het glas, kan het gewicht sag veroorzaken als ze niet goed geïnstalleerd. Het is ook belangrijk dat een glasdeur worden opgehangen niveau.

Glas scharnieren bestaan ​​typisch uit twee klemmen die een antislip materiaal op de binnenranden wrijving voorkomen. De klemmen hebben een schroef die past in een voorgeboorde gaten voor extra stabiliteit die de klemmen aan beide zijden bevestigd. De klemmen hechten aan een wand-blok en spil.

De glazen deur hardware kan ook een loodrechte vloer en / of het plafond gemonteerde draaibare apparaat dat de last van het gewicht van de deur in de hoeken neemt. Dit type scharnier kan de deur verder draaien in de opening, waardoor een schoner uiterlijk.

Een derde stijl van de glazen deur scharnier is een non-boring inzet glas scharnier. Dit vereist geen gaten te boren in het glas en hetzij vanaf de zijkanten of de boven- en onderkant van het glas te installeren. Dit type scharnierdelen voert druk montage aan beide zijden. Ook kan een kleefstof op het scharnier garanderen omvatten.

Glazen deur scharnieren zal komen met minimalistisch design elementen, het creëren van een vlakke, utilitaire look. De hardware is verkrijgbaar in tal van afwerkingen-brons, zwarte, nikkel, chroom, en antieke koperen een paar te noemen. Deze types van scharnieren zijn kenmerkend voor alle frameless glazen deur bevestigingen. Glazen deur scharnieren zijn verkrijgbaar in drie stijlen: “straight arm” voor overlay deuren; “full geleed” voor inzet deuren, en “half gebogen” voor dubbele overlay deuren.

Installatie van Glass Door Hardware

Glazen deuren kan worden geïnstalleerd zonder een professionele, maar het wordt aanbevolen om hulp te hebben. Vanwege het gewicht van de deuren, is het het beste om iemand te helpen ervoor te zorgen dat de deur waterpas en de scharnieren goed werken. Instructies van de fabrikant voor het installeren van een glazen deur.