gothic meubilair: bedden uit de middeleeuwen

middeleeuwse Beds

Franse gotische Furniture

Victoriaanse Gotische Furniture

Bedden uit de middeleeuwen had weinig gemeen met gotische meubilair.

Middeleeuwse bedden waren gering in aantal en beperkt tot de adel. De bedden waren van een platform stijl met dure gordijnen. De gordijnen werden ondersteund door balken aan het plafond, waardoor de ruimte rond het bed platform voor mensen om op te staan ​​en zitten.

De meerderheid van de mensen sliepen op gevulde zakken. Straw was de meest voorkomende vulling maar paardenhaar werd gebruikt door degenen die het zich konden veroorloven.

In de late middeleeuwen, een bed ontwikkeld dat veel meer mensen konden genieten. Het was een eenvoudige vierpoots-. Het frame werd geregen met touwen die werden gespannen naar de slaper en zijn zak te ondersteunen.

Franse gotische bedden, ook beperkt tot de adel waren heel uitgebreid. Het hemelbed is ingevoerd om een ​​beetje privacy van de rest van de familie te bieden in een overvolle huis.

De Victorianen deed keurt het hemelbed maar het was nooit erg populair.

Hoewel matrassen neiging zeer duur te zijn, werd een nieuwe vulling genaamd ‘kudde’, gemaakt van versnipperd afvalmateriaal, geïntroduceerd. In combinatie met een vering in het bedframe, flock matrassen werd de norm voor de gemiddelde Victoriaanse familie.

Zelfs wanneer spring interior matrassen werden uitgevonden, werd troep nog steeds gebruikt voor de boven- en onderlagen.