greenboard vs Blue Board

Blue Board

greenboard

Greenboard en blauw bord zijn beide soorten van gipsplaten, maar ze zijn zeer verschillend in termen van functionaliteit. Veel mensen hebben nog nooit gehoord van een van beide, maar het is zeer de moeite waard te weten over hen beiden. Ze kunnen nuttig zijn in uw huis bouwwerkzaamheden te bewijzen en kan naast de reguliere gipsplaten worden gebruikt.

In veel opzichten, blauwe boord is net als gipsplaten, maar het is van een veel hogere kwaliteit. Het is verkrijgbaar in dezelfde maten en kan op vrijwel dezelfde manier worden behandeld als het gaat om het snijden en het vastmaken in studs. In de kern, het is precies hetzelfde, maar behandeld met gips. Het belangrijkste verschil is in de blauwe bekleding, dat is waar de blauwe raad zijn naam krijgt. Het ziet niet alleen anders, maar eigenlijk een andere samenstelling. Het is speciaal behandeld, zodat gips dat is geformuleerd voor het beter hecht.

Blauw bord niet meerdere lagen van de joint compound vergelden, om soepel te zijn. In plaats daarvan, het moet alleen gips en tape op de naden, gevolgd door een dunne laag van de pleister niet meer dan 1/8 van een duim dik. Blue Board is ook veel beter dan reguliere gipsplaten op het elimineren van problemen zoals deuken en problemen verf. De blauwe coating en de manier waarop ook het bezit helpt om de gewrichten veel minder zichtbaar te maken. Eenmaal bekleed, kan het blauwe bord geschilderd net als elke andere gipsplaat.

Opgemerkt dient te worden dat de blauwe boord 20 procent meer dan gewone gipsplaten kan kosten en het duurt vaardigheid en oefening om de speciale pleister goed te kunnen gebruiken (het gips is ook duurder dan gewone joint compound). Hoewel blauw tijd besparen, zullen de besparingen worden teniet gedaan als je niet weet hoe om goed te werken met de materialen.

Greenboard is een type gipsplaat plaats van een merknaam, zoals verschillende fabrikanten maken. Het kost meer dan gewone gipsplaat en de dikte betekent dat vervolgens dient te worden gebruikt om de dikste vorm van regelmatige gipsplaat. Ook, omdat het duurder dan gewone gipsplaten, het dient alleen gebruikt te worden indien nodig om te bezuinigen op extra kosten.

Greenboard is ook heel graag de traditionele gipsplaat. De twee verschillen zijn de dikte (het is iets dikker dan gipsplaten) en de groene bekleding die bestand is tegen water. Dit maakt greenboard ideaal voor situaties waarin er zullen hoge vochtigheid of water wordt bespat. Het is goed voor badkamers, keukens, en alle soorten van vochtige toepassingen. Greenboard zal zeer goed doen in een kelder, bijvoorbeeld, die gemakkelijk vochtig kunnen worden. Het zal voorkomen dat vocht in de gipsplaten en kan bezuinigen op de mogelijkheid van schimmel en meeldauw in de kelder.

Maar het moet worden benadrukt dat het alleen goed voor vochtige toepassingen en niet natte toepassingen. Je moet niet te gebruiken greenboard voor douchewanden, zelfs met tegels op de top. Als de groene bekleding wordt geweekt, zal het water sijpelen door in het gips en het zal desintegreren. Er zijn manieren waarop het kan worden gebruikt, maar het is beter het risico niet als u niet helemaal zeker met het resultaat kan zijn.

Er is een soort van gipsplaten (de zogenaamde Type X) dat is brandwerend, maar greenboard is niet brandwerend en geen van beide is blauw bord.