groeien Wisteria in een houder

1. Size Matters

2. Hier krijg je een grote pot of container

3. Vine Supports zijn Kritisch

onderwerpen

Op het eerste gezicht, kan het contra intuïtief lijken blauweregen binnenshuis te groeien. De bladverliezende klimplant groeit over het algemeen het beste wanneer geplant in de grond en voldoende ondersteund. Het vereist tot 6 uur van volle zon per dag en profiteert van een vochtige meststof.

Echter, als je ook van mening dat, ondanks de zon eisen, outdoor blauwe regen is het risico van het drogen uit, het moet alleen diepgaande bevruchting een keer per jaar, en het profiteert van het hebben steunen op zijn plaats, het eigenlijk maakt veel zin om groeien blauwe regen binnen in een container.

U kunt meer gemakkelijk controle over haar vochtgehalte, nauwkeuriger handhaven van een ideale bodem pH tussen 6,0 en 7,0, en omgaan met de jaarlijkse snoeien van de plant zonder dat beneden en vuil buiten.

Als u besluit naar beneden te gaan deze weg voor uw blauwe regen, zijn hier een aantal dingen te overwegen over indoor, container groeien.

Wisteria is een groot en winterharde wijnstok, een familielid van de erwt familie. Chinese blauwe regen en Japanse blauweregen soorten en cultivars kan groeien tot 25 voet in hoogte. Dit feit alleen al kan veel thuis tuinders weerhouden overweegt het planten van Wisteria in een container. Wisteria zijn zeer invasieve, dus tenzij je bereid bent om voortdurend, snoeien, staat of op andere wijze te beheren zijn, probeer dan niet om het te laten groeien in een container.

Als alternatief, bij het kiezen van uw cultivar uit een tuincentrum of een andere bron, kunt u kiezen voor een ras dat de reputatie is niet zo groot. Maar zelfs dat zal niet veranderen aan het feit dat de blauwe regen is een wijnstok en wijnstokken houden om te spreiden. Dus, als je niet voor de taak van het onderhoud ervan, niet proberen het. Dit is niet een set en vergeten soort fabriek voor de binnenshuis.

De ideale container voor een blauwe regen is een commerciële kwaliteit pot of plantenbak die zowel groot en zwaar genoeg om de wijnstok en de nodige ondersteuning bevatten. Ook dient te worden gemaakt van een materiaal dat helpt vocht vasthouden en temperatuur.

De grote, het verspreiden van wortelstelsel van deze klimplant is wat ondersteunt een gezonde groei van de wortels. Omdat je niet altijd in staat zijn om de wortels te zien, is het belangrijk om een ​​goede container te krijgen, zodat u er zeker van dat het behandelen van de wortels recht kan zijn, zelfs als je niet altijd zien in een oogopslag.

Aardewerken potten zijn traditioneel en vaak gebruikt in de tuin, maar ze uitdrogen gemakkelijk. Stone en keramische potten of bakken zijn beter in het houden van vocht en bodemtemperatuur. Als de plant wordt verplaatst, op zoek naar een container die je in staat zijn te hanteren, evenals dolly, heftoestellen of andere mechanismen.

Je begint een wisteriawijnstok in een pot of container die is twee tot vier keer de grootte van de ene het oorspronkelijk kwam in de kwekerij zal het huis tuinman tijd om te zoeken naar een meer geschikte grootte en meer permanente container te geven.

Zonder de juiste ondersteuning, zal dit kruipend wijnstok over de omgeving te nemen, klimmen muren, krijgen in goten, porren door middel van scheuren in de fundering – zelfs het veroorzaken van de stichting en beton te kraken en gesp.

Stutten de plant met ondersteuning zal niet alleen trainen de blauwe regen om te groeien op een manier die haar hangende bloemen vitrines, maar het ondersteunt ook trainen om verticaal effectief te laten groeien met de verspreiding ervan.

Gebruik houten palen of latwerk of prieel dat is gemaakt van niet-behandeld hout en past in de container. De container mag zich ook naast een bakstenen muur – of latwerk of prieel, en de blauwe regen kan getraind worden om te groeien tegen deze achtergrond. Voor de stenen wand moet rijen draad verbonden 4-6 inch van de muur.

Hoewel de container geteelde blauweregen meer dan de gemiddelde hoeveelheid zorg en hard werken vereist, zullen de resultaten in de komende jaren de moeite waard zijn.