groeit een acacia uit zaden

Een acaciaboom wordt vaak gepropageerd van acacia zaden, evenals stekken. Vermeerdering van zaaizaad wordt algemeen beschouwd als de makkelijkste en snelste manier van voortplanting. De acaciaboom heeft meer dan 1000 soorten afkomstig uit vele warme gematigde of tropische gebieden van Amerika, Europa, Aziƫ, Afrika en Australiƫ. Naast het produceren van vele verschillende tinten van geel bloemen (een paar soorten produceren paarse of rode bloemen), de acacia boom is gewaardeerd om zijn hout, eetbare zaden, en medicinale toepassingen voor duizenden jaren. Bij het planten van een acacia uit zaad, de volgende richtlijnen voor het beste resultaat.

Het voorbereiden van Acacia Seeds

De zaadhuid van de acacia is moeilijk, als je gewoon gooi het in de grond, kon ontkiemen vele maanden of helemaal niet plaatsvinden. Ten eerste, test je zaden om te zien welke de beste zijn. Leg ze in een pot met koud water. Houd het lood, gooien de drijvers. Twee veel voorkomende manieren om het verzachten van de zaadhuid en het versnellen van kieming is door doorboren of schrapen van de zaadhuid met de hand en / of onderdompelen in de buurt van kokend water gedurende 24 uur. Als beide doen, eerst nick de zaadhuid, dan laten weken. Als u werkt met een groot aantal zaden, wrijf handenvol ze samen tussen twee stukken van schuurpapier. Als u minder nummers hebt, gebruik een naald of bestand te schrapen of doorboren de zaadhuid van het zaad stengel. Zorg ervoor dat het zachte deel van de zaadhuid niet te beschadigen. Na het weken, moet de zaden zwellen tot ongeveer tweemaal de oorspronkelijke grootte.

Kiemende zaden Acacia

Zaaien ongeveer 1/4 inch uit elkaar in een kweekbak. Met behulp van een geprepareerde zaadmengsel kan nuttig zijn. Of u kunt uw eigen te maken, het mengen van 3 delen rivierzand en 1 deel veenmos, pijnboomschors of vermiculiet. Bedek de zaden licht met grond (over de diepte van een zaad), licht aandrukken van de bodem en het water. Plaats boven het maaiveld in een warme, vochtige, gedeeltelijk schaduwrijke plek. Met een propagator is handig, maar niet noodzakelijk. Houd de grond vochtig maar niet nat. Beslaan vaak zal helpen houden u van overwatering. Ontkieming voordoet tussen enkele dagen tot een maand.

Het transplanteren van Acacia Zaailingen

Seedling zijn klaar om te worden geplant in hun eigen container als ze ongeveer 1 inch lang te bereiken. Plant in een pot ongeveer 3 inch breed met behulp van een algemeen goed drainerende potgrond, of uw eigen mix van tuinaarde en compost. Druk op de bodem naar beneden rond de container, en langzaam introduceren zaailingen aan zonlicht door eerst plaatsen in de buurt van een raam voor slechts een paar uur voor een week, en dan, als warm genoeg, het plaatsen van buiten voor een paar uur van de ochtend zonlicht per dag.

Transplanteren aan de Werf

Omdat de acacia ontwikkelt al snel een lange wortelstelsel, transplantatie buiten wanneer de temperatuur constant boven de 65 graden F. Plant naar zijn oorspronkelijke diepte en bestrijk ze met mulch. Water wanneer het water droog is, en let niet te veel water. Acacia’s doen het best in enigszins droge omstandigheden. Als bemesten, gebruik dan een lage stikstofmeststof, als een standaard bonzai meststof. Dit zal te bloeien tot zijn volle potentieel.

Geniet van de mooie gele bloemen van de acaciaboom!