oogsten rabarber

Stap 2-End of Season

Stap 3 oogsten uw gewas

Stap 4-Verwijder de Bladeren

Stap 5-Usage

De winterharde aard van rabarber maakt deze overjarige groente een sure-fire succes in elke tuin. Rabarber is een bijzonder gemakkelijk groente te kweken en heeft zeer weinig onderhoud, afgezien van regelmatig water, een beetje compost en effectieve bestrijding van plagen. Oogsten rabarber is een eenvoudige taak dat zodra het groeiseizoen omgekeerd moet worden uitgevoerd.

Stap 1-Picking het juiste moment

Misschien wel het moeilijkste aspect van het oogsten van rabarber is te weten het juiste moment om het afsluiten van een volle krop. Tijdens de zomermaanden, rabarber is effectief rijp voor het grootste deel van het seizoen. Dit betekent dat een paar zeer kleine oogsten kan plaatsvinden in hoeveelheden van een paar stengels, maar het uitvoeren van een volledige oogst te vroeg kan het bedrag van de rabarber krijg je in de loop van de zomer te verminderen.

Oogsten kan door middel van het uitvoeren tot aan de val in kleine hoeveelheden, maar vertrouwd te raken met het einde van het groeiseizoen zal de toekomst van het bedrijf veilig te stellen voor vele seizoenen te komen.

De beste tijd om uw oogst te beginnen zal zijn in de late zomer. De beste indicatie van het einde van een groeiseizoen is het uitvoeren van een visuele inspectie van de plant. Volrijpe rabarber moet worden geoogst wanneer de stengels van de bladeren een minimum van 10 centimeter in lengte bereiken. De stengels moet een uitverkochte donker roze kleur. Dit duidt op een stevig gevestigd plant die een volledige oogst zal weerstaan ​​zonder in gevaar te brengen het voor het volgende jaar. Verminderen of stop de oogst in het begin van juli, zodat de plant energie reserves op te slaan om het te dragen door middel van de winter. Pas gegroeide planten mag nooit worden geoogst in het eerste jaar van de groei.

Hoewel oogsten geleidelijk kan plaatsvinden, de formule voor het nemen rabarber uit de grond consistent te allen tijde. Een matig scherp mes kan worden gebruikt en de groente moet door snijden stengels dicht bij de basis worden geoogst. Idealiter zou de stelen voorzichtig worden getrokken en gedraaid om een ​​breuk aan de voet te waarborgen. Trekken verwijdert de perfecte hoeveelheid rabarber en voorziet ook in de vernieuwing van de wortels. Altijd proberen om de pull-and-twist methode te gebruiken in plaats van snijden met een mes.

Verwijderen van alle bladeren van vitaal belang en dit zo vlug mogelijk gebeuren. Rabarber bladeren bevatten oxaalzuur en zijn giftig, dus gesneden vertrekt uit de buurt van de stengel en gooi ze. Jonge planten op hun tweede cyclus zou moeten hebben niet meer dan twee stengels getrokken elk seizoen. Daaropvolgende jaren zal u toelaten om zo lang als een gelijk bedrag blijft op de plant verwijderen tot 4 stelen.

Na een oogst moet rabarber zo snel mogelijk worden om de steel genieten op zijn best. Eenmaal voorbereid, de groente is ideaal voor het invriezen en is een stevige winter favoriet bij geserveerd met warme custard.