schuim bloemen: hoe Tiarella zaden ontkiemen

Vanaf Tiarella uit zaden zal vereisen dat u een Sprouter of terrarium te bereiden. U kunt in staat zijn om ze te laten in potten, maar de gecontroleerde vochtigheid van een sprouter zal veel meer bevredigende resultaten op. Zolang je een paar gewone hulpmiddelen en huishoudelijke artikelen, zullen de stappen hieronder laten zien hoe je met succes ontkiemen Tiarella zaden.

Stap 1: Bereid Plant Cups

Schuim bloemen, of tiarella cordifolia, moet vochtige, voedselrijke grond te ontspruiten uit zaden. Verwijder de bovenste van de eierdoos en snijd een deel van het onderste komvormige gedeelte dat past in de fles frisdrank. Gebruik potgrond vermengd met gezeefde compost en vul elk van de eierdopjes 3/4 vol. Niet pack de bodem naar beneden.

Stap 2: Bereid de Sprouter

Een terrarium voor zaadkieming niets meer dan een fles van 2 liter met een verticale snede. Leg de fles horizontaal en snijd een gleuf helemaal naar beneden de kant van de fles. Maak een snede aan beide zijden van deze spleet die 1/3 van de omtrek van de fles loopt, waarbij een klep die open en uit de weg kan worden gevouwen. Voeg genoeg potgrond voor de eierdoos naar niveau op de bodem zitten en temperen de grond goed.

Stap 3: Starten van de Zaden

Gebruik 2 of 3 zaden per eierdopje. Zet ze op de vochtige grond en bedek ze met een ding beregening van gezeefde compost of potgrond. Spray lichtjes met water. Voeg 1 ounce water aan de fles frisdrank, en steek het zaad koppen in de fles. Het enige dat overblijft om te doen is om de fles af te dichten en plaats deze op een veilige plek.

Stap 4: Sluit de Terrarium

Gebruik duct tape voor het afdichten van de klep gesloten. Wees voorzichtig om een ​​volledige afdichting zonder plooien of rimpels die lucht te laten in of uit te krijgen. De manier waarop een terrarium werkt is om warmte te absorberen van de zon, waardoor de verdamping veroorzaakt in de bodem. Dit op zijn beurt leidt tot een mini-ecosysteem dat rijk is aan vocht, maar vrij van inmenging van buitenaf. Als het goed is afgedicht, kan een sprouter of terrarium gaan voor vele dagen zonder enige actie op alle. Vanaf Tiarella kan tot 30 dagen of meer en dus is deze setup zal dingen makkelijker te maken voor u.

Stap 5: Laat Zaailing Development

Snijd de tape langs de spleten u in de fles hebben gemaakt. Dit laat je dezelfde fles meerdere keren te gebruiken. U kunt afgesneden het einde en verwijder het zaad lade als je wilt.

De planten kunnen in deze cups blijven totdat u klaar bent om ze te plaatsen in de tuin of plantenbakken zijn. Een goede tijd voor de definitieve aanplant is ongeveer 2 weken nadat de zaden zijn ontsproten. Draai de bodem, waar ze zullen worden geplant en plaats de oorspronkelijke bodem met de zaailing.