tuinvijver water parasieten naar uit te kijken

Tuinvijver water parasieten kan snel doden elke koi vis of gouden vis in uw vijver. Gelukkig zijn de meeste tuinvijver parasieten vernietigd door toevoeging van zout aan het water.

Costia; Costia is een veel voorkomende parasiet die zich hecht aan de kieuwen en de huid van vijvervissen. Het beïnvloedt niet alleen koi en goud vis maar ook andere vissoorten, zowel zout en zoet water. Deze parasiet kan niet overleven langer dan een paar uur in een tuinvijver die geen vis bevat omdat het niet kan overleven zonder gastheer voor zeer lang. Dit soort parasiet heeft het uiterlijk van een komma, en kan ook de vis te infecteren intern waar je ze niet kunt zien.

Costia doodt vis snel, dus als het aantal vissen in uw tuinvijver afneemt, kunt u een costia probleem. De vinnen van uw koi of goud vis kan kijken roodachtig en ze lijken alsof ze hebben moeite met ademhalen en bijna hijgen als ze dat doen. De vis kan ook extra slijm op hun huid, of markeringen die er uitzien als een spinnenweb.

Chilodinella; Chilodinella aanval zoetwatervissen en kan goud vis snel te doden. Dit zijn hartvormig en zal zich hechten aan de kieuwen van gouden vis. Vis zal rollen op hun kant en beginnen te zweven in hun strijd om te ademen. Het toevoegen van A.03 procent mengsel van zout aan het water zal zowel Costia en chilodinella doden.

Ich, Ich, ook wel bekend als White Spot, is een veel voorkomende parasitaire infectie die vis kunnen krijgen in de tuin vijverwater. Het eerste teken meestal kleine witte vlekken op de vis die lijken zandkorrels. Vissen kunnen in de buurt zwemmen rotsen, planten en grind in wat lijkt ze worden krassen tegen hen. Als het erger wordt, vis lijken lethargisch en zwemmen heel weinig, en kan zelfs beginnen met rood of bloederig te kijken. De witte vlekken kan verspreiden waardoor het voor de hand dat Ich is te wijten. Deze parasiet Burrows in de huid in plaats van te hechten aan de kieuwen. Speciale medicatie noodzakelijk voor het water te Ich doden.

Argulus; Argulus, ook wel bekend als vis luizen, valt doorgaans vissen in vijvers vuil of modder vijvers in plaats van in de tuin vijver water, maar het kan nog gebeuren. Deze zijn zichtbaar op de vis, omdat ze de grootste parasiet te vinden op vis. Ze verschijnen meestal als groen of bruin vlekken. Ze hebben meestal hechten zich aan de kieuwen, maar kan worden gevonden op de huid zo goed en te doden vis door verslinden te veel van hun bloed of door het veroorzaken van een infectie. Dimilin of merknaam behandelingen doden de parasiet.