vaststelling van een luidruchtige raam airconditioner

Stap 1 – Zorg ervoor dat het apparaat goed is ge├»nstalleerd

Stap 2 Controleer voorpaneel Schroeven

Stap 3 Onderzoek de Fan Blades

Stap 4 Smeer de ventilatormotor

Stap 5- rechte lamellen

Een van de meest voorkomende vormen van de problemen die mensen kunnen ervaren met een venster airconditioner is vreemd geluid. Het geluid kan een vervelende rammelen of een luide brom zijn. Soms het geluid kan eenvoudig worden vastgesteld, vooral als het wordt veroorzaakt door beweging van een paar losse onderdelen. Andere keren een lawaaierige airconditioner is een teken dat het apparaat niet meer te repareren.

U kunt uzelf een hoop geld door te proberen een aantal van deze eenvoudige en gemeenschappelijke oplossingen voor het probleem te verlichten. Als geen van deze oplossingen werkt, kunt u ofwel het huren van een professional of het apparaat te vervangen.

Het vervelende ratelende geluid dat je hoort kan eenvoudig zijn, omdat de airconditioner niet meer strak in het raamkozijn. De trillingen van de lopende airconditioner zouden kunnen worden waardoor het toestel te schudden en licht klap tegen het frame. Controleer om te zien of dit het probleem is door het indrukken van je hand tegen de ruit, luister dan voor een wijziging van het lawaai. Om dit probleem op te lossen, duw airconditioner weer afdichting strak om het apparaat om beweging te verminderen. Vulplaten tussen het frame en het toestel werkt ook.

Een ratelend geluid kan ook worden veroorzaakt door een losse voorpaneel. Dit is een eenvoudig vast te stellen en gewoon gaat om de schroeven. Als er nog enige beweging, proberen met behulp van stopverf aan het paneel om het apparaat vast te zetten.

Een mogelijke oorzaak van een knarsend geluid los isolatie vast aan de fans. Om erachter te komen of dit het geval is, schakelt het apparaat, haal het voorpaneel en controleer de fans. Verwijder eventuele schuim isolatie en gooi.

Terwijl je toch bezig bent, controleer dan de ventilatorbladen om ervoor te zorgen dat ze zelfs. Een gebogen of ongelijke blad kan stoten tegen de binnenkant van de airconditioner en een vervelende ratelend geluid veroorzaken. Langzaam handmatig draaien de messen. Als een blad wrijven of schrapen van de zijkant van het toestel, zorgvuldig buig het weer op zijn plaats.

Een onjuist gesmeerde motor kan ook leiden tot een luid gebrom, maar kan alleen worden bevestigd als het motorhuis is niet permanent afgesloten. Als u het motorhuis kan verwijderen, haal de doppen van de havens en voeg een paar druppels SAE 10 olie aan elke poort. Voeg een paar druppels olie langs de motoras handmatig roteren van de ventilator om de olie te verspreiden.

Beschadigde lamellen kan een luide brom veroorzaken. Om dit probleem op te lossen, haal de behuizing die de koeling spoelen bedekt. Dit is meestal gelegen aan de achterkant van het apparaat, zodat u kan nodig zijn om de airconditioner uit het raam te verwijderen. Vacu├╝m de spoelen met het borsteltje beslag op uw stofzuiger. Plaats voorzichtig de tanden van de kam tussen de vin vinnen in het gebied boven de kromgetrokken vinnen. Schuif de kam naar beneden door het beschadigde gebied om de vinnen rechtzetten.