vliegvissen tips voor beginners

Het veelzijdige aanbod van vliegvissen opties laat veel te overwegen voordat het plannen van een uitje. . Je hebt om te beslissen over de aard van de apparatuur die u nodig hebt, om dat te doen moet je jezelf afvragen wat voor soort vis, conditie en vorm van vliegvissen je gaat zich bezighouden met Enkele vragen die je jezelf moet stellen: Are ga je droog of nat vliegvissen zijn? Bent u van plan op te gaan naar een beek, beek, meer of de oceaan? Is de plek waar je gaat om kleine, grote, ondiepe, of diep? Welke soorten vissen bevinden zich in de plek waar je gaat? Zijn ze klein, middelgroot of groot in omvang?

Voor degenen die nieuw zijn op de sport, een goede manier om te beginnen is door natte vliegvissen in tegenstelling tot drogen. Natte vliegvissen betekent gewoon dat je een natte vlieg te gebruiken in plaats van een droge één. Dit vergt veel van de druk op het gieten van perfect. De vlieg in dit geval hoeft niet te landen gewoon recht op het water omdat het niet imiteren een live-fly. Is min of meer of een imitatie van een levensstadium van waterinsekt, of een afbeelding van een verdrinking vlieg. Dit soort vliegvissen geeft u de mogelijkheid om nog steeds de kans op het vangen van vis, terwijl tegelijkertijd het beoefenen van uw casting nauwkeurigheid en techniek.

De basisuitrusting elke vliegvisser moet bestaat uit: een vlieg, leider, lijn, spoel, staaf, vissen steltlopers, vissen vest, assortiment van vliegen, vervanging leider, lijn tangen, en iets aan de haak te verwijderen.

Wat vliegstaaf je koopt hangt volledig af van waar en wat gaat u vissen op. Het eerste wat je hoeft te doen is kiezen welke actie hengel het best past bij uw vliegvissen conditie. De werking van een fly rod verwijst naar hoe flexibel de vlieg hengel is.

Snelle Actie Fly Rod: Deze vlieg hengel is stijf gedurende zijn totale lengte produceren van een beperkte hoeveelheid flexability. Het is ontworpen om verder te werpen en grotere, zwaardere vis te vangen. Het is niet goed voor het vissen in een kleine stroom, of voor vermoeide forel vangen. Dit komt doordat de staaf niet licht tippets goed, die in het algemeen worden gebruikt voor het vangen forel behandelen.

Medium Actie Fly Rod: Net zoals zijn naam al doet vermoeden, heeft het een medium stijfheid aan het. Het is flexibeler dan de snelle actie fly rod, maar niet zoveel als de langzame actie fly rod. Dit zijn de meest populair onder vliegvissers, omdat ze zijn zeer veelzijdig. Ze zijn ook goed voor mensen die alleen willen investeren in een staaf. Deze hengel werkt goed voor zowel gevorderde vliegvissers en beginners.

Tastschakeling Fly Rod: Deze hengel maakt korte, zacht afgietsels. Het is gemaakt voor kleinere ruimtes en zal veel nauwkeurigheid op een korte cast. Ze werken zeer goed met lichte tippets, die zijn wat u gebruikt om nep uit de vermoeide forel. Het maakt de fly lijken meer natuurlijke en zal de forellen uit te lokken om zo te denken. Deze hengel is goed voor beginners vanwege de nauwkeurigheid en wordt gebruikt om haspel in de kleinere vissen.

Het volgende wat je nodig hebt om te overwegen is het type van de lijn die u nodig hebt om te gebruiken. Van alle soorten die er zijn, komen twee zeer aan te bevelen: de dubbele conus en het gewicht-forward taper. Double spitse lijnen zijn over het algemeen het meest populair voor forelvissen geweest. Ze zijn dunner aan de uiteinden (in de buurt van het viaduct) en krijgen de dikte naar het midden. Het gewicht-forward taper is momenteel de meest populaire lijn op de markt. Dit type lijn aankan langer afgietsels en grotere vliegen, en is het makkelijkst te werpen.

Tot slot moet je uitzoeken welke lijn gewicht je gaat gebruiken. De verschillende gewichten strekken zich 1-14. Hoe kleiner de vis je vissen, hoe lichter de lijn die u nodig heeft. 1-3 geeft over het algemeen uit een kleinere cast, kleiner vliegen, en worden gebruikt om kleinere vissen (kleine forel) te vangen, 4-6 zijn voor middelgrote afgietsels, medium vliegen en middelgrote vis (gemiddeld forel en bas); 7-8 zijn voor middelgrote tot grote afgietsels, middelgrote tot grote vliegen en middelgrote tot grote vissen (grote forel, regenboogforel, zalm); 9-14 worden doorgaans gebruikt voor zout water vliegvissen te gaan na grote zalm.

Hoop dat deze tips maak uw volgende vliegvissen uitje een leuke, succesvolle. Genieten!